Det er efterhånden mange år siden, at den legendariske højreback, Dani Alves, forlod den catalonske storklub for at vinde titler i andre storklubber i Europa. 

AF KRISTIAN PARIS

Måske var det en fejl af catalonierne at lade brasilianeren gå så tidligt. Mange troede han var færdig på toppen og måske kun skulle være et par år i Europa for så at vende snuden mod USA eller Kina eller hjemlandet Brasilien for at tjene de sidste penge til opiummet.

Men sådan gik det ikke for Alves, der blev solgt til Juventus, vandt mesterskabet og kom i CL-finalen. Alt i mens Barcelona haltede langt efter deres evige konkurrenter fra Real Madrid i både La Liga og Champions League.

Dernæst blev han solgt til PSG, der nu bruger ham som naturligt førstevalg. Her vinder Alves også titler og priser, alt i mens Barcelona har mere end svært ved at finde en passende spiller, der kan afløse ham.

Men måske er han kommet nu. I La Blaugranas seneste CL kamp blev Sergi Roberto spillet som højreback – som han også er blevet i ligaen – og de gode præstationer på det seneste har gjort, at han nu er blevet tilbudt en ny aftale. Som den kommende højre back for klubben.

. (Photo by Chris Brunskill Ltd/Getty Images)

Kontraktforlængelsen betyder, at han bliver på Camp Nou indtil 2022, hvor han kommer til at møde modstand på backen fra sommerens nyindkøb Nelson Semedo, der dog i øjeblikket er skadet.

Kontraktforlængelsen er blevet gjort officiel på Twitter, hvor det også fremgår, at den unge spanier, der er opvokset på klubbens akademi, har en frikbøbsklausul på hele 350 millioner kroner. En pris, der skal holde potentielle bejlere væk fra ham i et langt stykke tid ind i fremtiden.

Roberto kom til klubben som 14-årig og har siden da både vundet La Liga, Champions League, Copa del Rey, 2 VM for klubhold og mange andre titler også.