En Chelsea-spiller kan gøre, hvad Paul Gascgoine gjorde ved VM i Italien i 1990. At vinde det engelske folks hjerter. Det mener den berømte og berygtede – nu pensionerede fodboldspiller – Joey Barton.

Ruben Loftus-Cheek kan blive den næste Paul Gascoigne. Det mener Joey Barton. Foto: Alex Morton/Getty Images

Der er tale om Ruben Loftus-Cheek, der fik sin debut for England i turnerings-sammenhæng mandag aften i 2-1-sejren over Tunesien.

Loftus-Cheek så skarp ud og imponerede for Gareth Southgates mandskab, og dermed fortsatte han den fantastiske form, han sluttede af med hos Crystal Palace, som han i sidste sæson var udlejet til.

Den 22-årige englænder virker fuld af selvtillid, og er opsat på at imponere for The Three Lions. Med en god slutrunde, kan han forvente fast spilletid. Hvis ikke for Chelsea, så hos en anden klub. Og netop Crystal Palace virker som en oplagt destination, såfremt han ikke kan tilbydes spilletid i ny og næ for ‘The Blues’ i hovedstaden.

Joey Barton mener, at Loftus-Cheek er i stand til at blive fast spiller for det engelske landshold og en integreret del af kampene under VM-slutrunden i Rusland.

Barton: Loftus-Cheek kan vinde det engelske folks hjerter

– Jeg var virkelig imponeret af Loftus-Cheek, da han kom på banen, fortæller han til talkSPORT.

– Han så livlig ud, og havde evnen til at gå forbi modstanderne på midtbanen.

– En sjov tanke strøg forbi mit hoved – og jeg sammenligner dem ikke det mindste – men min første VM-slutrunde, jeg så som barn var i 1990 i Italien. Gascoigne startede åbenlyst turneringen som en breddespiller. Han bar nummer 19 på ryggen, men ved turneringens ende, havde han virkelig vundet befolkningens hjerter.

– Jeg har en tanke og en fornemmelse om, at det kunne være Loftus-Cheek for England i Rusland.

– Han har nogle af de samme kvaliteter. Jeg føler virkelig, han er lige så god som ‘Gazza’, og jeg ville elske, hvis han fik mere spilletid.