dortmund fyrede overraskende nok deres manager, Thomas Tuchel, i sidste uge. Ingen ved, hvorfor, men nu er det altså blevet bekræftet, at tyskerne har fundet en ny mand. Læs, hvem nedenfor: 

AF KRISTIAN PARIS 

Borussia Dortmund har bekræftet her til morgen, at de har fundet Thomas Tuchels afløser, der i sidste uge blev fyret efter kun to sæsoner i klubben. Tuchel tog springet til en langt større  klub i 2015, da han skiftede Mainz 05 ud med selveste Dortmund, der netop havde set deres succesmanager Jürgen Klopp forlade landet til fordel for cheftræner jobbet i Liverpool i Premier League.

Overraskende er den mand, der skal stå i spidsen for de gule tyskere er hollænderen Peter Bosz, der skifter hjemlandet og Ajax Amsterdam ud med Bundesligaen.

Et job han kun har været i i en enkel sæson, men altså førte Ajax hele vejen til Europa League finalen, hvor de altså måtte se sig slået af selveste Manchester United.

Bosz har ifølge tyske aviser skrevet under på en to-årig kontrakt med tyskerne, der netop har sluttet som  nummer to Bundesligaen: lige efter de evige rivaler fra Bayern München.

 

Bosz har som sagt kun været manager i Ajax i enkel sæson efter han skiftede træner jobbet  i Tel Aviv ud med Amsterdam. Her nåede han som sagt Europa LEague finalen og blev nummer to i Eredivise – lige efter Feyenoord.

Men nu skal han så ud og slås med de helt store drenge – han skal blandt andet vinde mesterskabet tilbage fra Bayern München, der det sidste halve årti har været den bedste klub i Tyskland.

Og Peter Bosz har ikke super meget erfaring. Han har tidligere spillet fodbold for hollandske Eredivise klubber, og har faktisk kun coachet i udlandet en gang. Ellers har alle jobs været i den bedste hollandske række.