Premier League har et ry for at være ret så utålmodig med deres managere, altså lige bortset fra legender som David Moyes i Everton, Arsene Wenger i Arsenal og Sir Alex Ferguson i Manchester United. Nedrykning og dårlige resultater resulterer som oftest i en ny manager. Det er også tilfældet for de netop nedrykkede Sunderland. 

AF KRISTIAN PARIS 

Det er netop blevet bekræftet, at engelske David Moyes aftræder fra dags dato som manager for Sunderland. Det kommer efter den rutinerede træner ikke har formået at holde klubben i Premier League i endnu sæson. Sunderland skal spille Championship i næste sæson.

Den tidligere Everton og Manchester United chef kunne kun lige knap vinde seks kampe over sæsonen, og det resulterer som bekendt i nedrykning for ‘the Black Cats’.

Moyes sidste kamp var ironisk nok mod mestrene fra London og Chelsea, der tævede dem med hele 5-1 i søndags.

(Photo by Laurence Griffiths/Getty Images)

Der har længe floreret rygter om englænderens kommende afgang, men først i dag, mandag, er det blevet gjort officiel via klubbens officielle hjemmeside.

“Jeg vil gerne have lov til at takke Ellis Short og resten af bestyrelsen i klubben, for at have givet mig muligheden for at være manager i Sunderland, og fansene for altid at være super lidenskabelige og trofaste overfor klubben.” forklarede David Moyes.

“Jeg ønsker spillerne og min efterfølger held og lykke i fremtiden og ser frem til at se klubben i Premier League igen. ” uddybede David Moyes.

Chairman i klubben Ellis Short forklarede sig således:

“Jeg henvendte mig til David Moyes for, at han skulle træne mit hold i sommers. Jeg synes det er en meget svær afgang” forklarer han.

“David har valgt at forlade klubben uden nogen form for kompensation, og det betyder meget for os. Det har været et tæt samarbejde, der var lige ved at lykkedes. Vi ønsker ham alt held fremover.”