Der har den seneste tid været ordentligt meget optræk til, at Barcelonas managaer Luis Enrique forlade posten som manager, for det verdens måske bedste fodboldhold. 

AF KRISTIAN PARIS 

Enrique er især blevet syndebuk for Barcelonas ydmygende 4-0 nederlag i Champions League mod PSG for nogle uger siden. Der er sidenhen blevet snakket om Barca-ærens fald og udskiftninger på flere centrale poster i klubben

Nu er den her så endelig: bekræftelsen af, at Enrique IKKE fortsætter i klubben som manager i næste sæson. Han udtalte i en pressekonference, at han har brug for at ‘hvile sig’, i kølvandet på de seneste to sæsoner, hvor spanieren har stået i spidsen på Camp Nou.

Photo by Miquel Llop/NurPhoto via Getty Images

Den 46-årige spaniers kontrakt udløbet til Juni, og der er derfor ikke snak om en fornyelse.

Nogen vil mene det er en skam, andre vil tænke, at der på dette tidspunkt er brug for fornyelse på trænerposten. Enrique vandt trods alt i sin første sæson, efter Guardiola-tiden, en trible bestående af Champions League, mesterskabet og ligacuppen. I den efterfølgende sæson vandt han den hjemlige double; mesterskabet og cuppen.

Derudover tørnede spanieren også ud for den catalonske storkub, da han selv var aktiv som spiller. Han kom til Barcelona i 1995, hvor han spillede 207 kampe indtil han gik på pension i 2004.

Derefter var han træner for Barcelona B fra 2008-2011, hvorefter karrieren bød på et job i Rom og Celta Vigo.
Han vendte tilbage som manager for førsteholdet i 2014, hvor han tog over efter den legendariske Pep Guardiola-tid.

“Vi accepterer Luis Enriques beslutning. Han har været en stor træner. Nu er det tid til at slutte denne tid på den bedst mulige måde. Det er både vi og han klar over (…)”, udtalte klubpræsidenten Josep Maria Bartomeu.