Real Madrid stjernen har vundet prisen for andet år i træk efter han sidste sæson vandt både La Liga og Champions League med Real Madrid. 

AF KRISTIAN PARIS

Cristiano Ronaldo har vundet prisen som den bedste mandlige spiller i sæsonen 16/17 af FIFA, efter han slutter øverst på listen foran konkurrenter som Neymar og Messi ud af en liste på hel 24 mand.

Vinderen blev kåret som den med flest stemmer efter alverdens nationers landstrænere og kaptajner skulle stemme på tre forskellige spillere.

 (Photo by Jasper Juinen/Getty Images)

Ronaldo scorede 25 gange sidste sæson i La Liga med yderlige 12 mål i Champions League – yderst imponerede.

Modsat det scorede hans evige konkurrent, Messi, hele 54 mål i 52 kampe i alle turneringer sidste sæson, men ham og hans hold formåede kun at vinde Copa del Rey som titel – en meget skuffende sæson for Barcelona og co.

– Mange tak til alle dem, der har stemt på mig. Jeg sætter også pris på at Lionel og Neymar er her, udtalte den 32-årige portugisiske verdenstjerne, der fik overrakt prisen sent i går aftes.

 

Ronaldo vandt også prisen i 2016 sammen med prisen som verdens bedste fodboldspiller, Ballon d’Or.

Til december skal endnu en Ballon d’Or pris afholdes og her forventes Ronaldo endnu en gang at løbe med titlen. På den måde kommer han på siden af Messi, så de begge har fem eksemplarer af den eftertragtede Ballon d’Or.

Desuden blev Ronaldo også indlemmet på FIFAs verdens hold, der består af 11 spillere, for 11. år i træk!

Samme aften vandt Olivier Giroud FIFAs Puska pris, for det bedste mål i 16/17 sæsonen. Real Madrids manager, Zinedine Zidane, vandt prisen som bedste manager og Buffon som bedste keeper i sidste sæson.

Ronaldo har indtil videre i denne sæson kun scoret et mål i La Liga i hele fem kampe, men har indhentet det forsømte ved at score imponerende fem gange i tre Champions League indtil videre i denne sæson.