Suarez er en speciel fodboldspiller. Han er måske mere kontroversiel end speciel, men siden skiftet til Barcelona har han holdt sig ude af de store problemer og skandaler. Vi tager et kig tilbage i fortiden, på det der skete under VM  i 2014. 

AF KRISTIAN PARIS 

VM 2014 havde sine kontroverser og sine store øjeblikke. Ikke desto mindre bed Uruguays Luis Suarez den italienske midterforsvarer Giorgio Chiellini under de to nationers møde i gruppespillet. Sydamerikanerne vandt kampen med 1-0 på et mål, der skete efter bidet og blev scoret af Diego Godin.

 

Det var tredje gang, at Barcelona angriberen havde sat tænderne i en modspiller og det
resulterede i en udelukkelse af FIFA for omkring fire måneder.

 

Suspenderingen forsinkede angriberens debut for Barcelona, der på trods af kontroverset alligevel valgte at skrive kontrakt med den daværende Liverpool spiller.

Det er nu kommet frem, at angriberen mistedet om 550 tusinde kroner i sponsor honarer.

FC Barcelona v Villarreal CF - La Liga

Udelukkelsen, der kom fra FIFAs side er den længste nogensinde, og organisationen valgte også at tildele angriberen en bøde på omkring 700 tusinde kroner for bidet.

Det bekræfter det hollandske nyhedsmedie Dutch Newspapper NRC. 

Colombia v Uruguay: Round of 16 - 2014 FIFA World Cup Brazil

Suarez havde dengang en sponsoraftale med Adidas, der løb fra 2010 til 2014, og de gjorde klar for landsholdsspilleren at de ville tage 20 % af de beløb de oprindeligt ville have betalt ham tilbage.

 

For mange mennesker er sådan en pose penge flere end, hvad almindelig mennesker tjener på flere år, men for en spiller af Suarez statur, har han tjent det ind igen efter blot en uge…

Det så dog heller ikke just ud til, at Suarez angrede vildt meget efter hændelsen. Suarez prøvede endda at forsvare sin handling og helt spille uskyldig.

I kampen skete, der ikke noget og den gik videre som planlagt, da dommeren ikke så hændelsen. Det var først efter, at episoden blev kigget igennem og bidemærkerne på Chiellinis skuldre var evidens på episoden.