Fra et neutralt perspektiv har det været fantastisk, at se en fransk liga der i år ikke kun blev domineret af hovedstadsklubben PSG. For i år har et nyt hold nemlig meldt sin ankomst både på den hjemlige scene og den europæiske: AS Monaco. 

AF KRISTIAN PARIS 

Her er det officielle bekræftede Team of the Season i Ligue 1:

Danijel Subasic

FBL-EUR-C1-JUVENTUS-MONACO

Har etableret sig som en af Europas bedste keepere i år ved at hjælpe Monaco til at vinde Ligue 1. Selvfølgelig er han årets målmand.

2. Djibril Sidibe

FBL-EUR-C1-MONACO-TOTTENHAM

En af de to af Monacos back, der både har vist sine kvaliteter offensivt såvel som defensivt – en af nøglespillerne i Monacos succes i år – har lavet to mål og fire assist i 27 ligakampe.

3. Thiago Silva

FBL-FRA-LIGUE1-PSG-MONTPELLIER

Den eneste forsvarsspiller på holdet, der ikke spiller for Monaco.

I og med han er kaptajn for Monacos værste konkurrenter, har han vist overskud, lederegenskaber og formidabel fodboldteknik. Ærgerligt det ikke var nok til at sikre mesterskabet endnu et år.

4. Kamil Glik

FBL-FRA-LIGUE1-MONACO-TOULOUSE

Har som centerback formået at lave impnerende seks mål og to assist i denne sæson for Monaco, samtidig han har leveret stabile og solide præstationer i forsvaret.

5. Benjamin Mendy

FBL-FRA-LIGUE1-MONACO-BORDEAUX

Den anden af Monacos backs, der har gennemgået en ekstraordinær udvikling i denne sæson, efter han i sommers kom fra ligakonkurrenterne Marseille.

Er på det seneste blevet kædet sammen med Man United og Arsenal…

6. Bernardo Silva

FBL-EUR-C1-JUVENTUS-MONACO

En af de bedste spillere i Europa i denne sæson. Har været Monacos offensive drivkraft i dette år, hvor han har leveret otte mål og ni assists.

Med en alder på kun 22 år kan han vise sig at udvikle sig til en af de helt store spillere i verden.

Bliver spændende at se, om han er at finde i Monaco i næste sæson også.

7. Marco Verratti

FBL-EUR-C1-BARCELONA-PSG

Selvfølgelig er denne lille gæve italiener på listen.
Kan uden tvivl nemt glide en på et hold som Real Madrid Bayern München.

En skam, at hans defensive – og offensive – kvaliteter ikke har ført til mere i denne sæson for PSG.

8. Jean Michael Seri

FBL-FRA-LIGUE1-NICE-NANCY

One of just two players playing for teams outside the top two, Seri has burst onto the scene with a remarkable campaign.

Nice were one of the biggest surprise packages this year, putting up a valiant effort for the league title in France before ultimately falling away towards the end of the campaign.

Seri has been integral in their midfield, scoring six goals and adding nine assists in 33 Ligue 1 appearances.

9. Alexandre Lacazette

FBL-EUR-C3-LYON-AJAX

Lyon har i denne sæson haft en skuffende sæson, og klubben ser ud til at slutte som nummer fire.

Med 26 mål i denne sæson har franskmanden vist sine kvaliteter, og han slutter faktisk kun efter Cavani på topscorerlisten.

10. Edinson Cavani

FBL-FRA-CUP-PSG-MONACO

Har i den grad trådt i kraft efter Zlatan forlod klubben i sommers. Med imponerende 35 mål i sæsonen er der ingen tvivl om, at sydamerikaneren er at finde på dette års bedste hold.

Bare ærgerligt, at hans mål ikke har været nok til at sikre PSG nogen former for trofæer i denne sæson. Bedre held næste sæson Cavani!

11. Kylian Mbappe

FBL-EUR-C1-MONACO-TRAINING

Har haft en fantastisk gennembruds sæson i denne sæson. Mbappe har overgået alle forventinger og bliver nu betragtet som en af Europas bedste angribere – og han er altså bare 18 år.

Har i den grad været en af nøglespiller for Monacos succes i år, og i så ung en alder, hvem ved så ikke, hvad fremtiden bringer for unge Kylian? Han har i hvert fald været kædet sammen med alverdens topklubber rundt omkring i Europa.

Med hele 25 mål i ligaen ender Kylian lige netop efter PSG Cavani og på samme fod som Lacazette – og det må siges at være yderst tilfredsstillende.

Hvis ikke han er at finde på årets hold i år, er der noget galt. Man fristes nærmest til at kåre ham som bedste spiller på årets hold. Ja, hvem har overgået ham?