Nu er det endelig blevet bekræftet, at en af de helt store stjerner i europæisk fodbold i den seneste tid går på pension. Det sker når hans kontrakt med New York City udløber til december, efter sæsonen derovre er slut.

AF KRISTIAN PARIS

Italieneren andrea Pirlo  har annonceret, at han indstiller karrieren efter hans kontrakt med hans nuværnde klub New York City FC udløber, når sæsonen slutter i december.

Den succesfulde midtbanespiller har været på kontrakt i de to giganter AC Milan og Juventus i hjemlandet Italien, og har med de to klubber vundet seks Serie A titler og to Champions League trofæer. Desuden var han nøglespiller i Italiens succes i 2006 under VM.

Nu, efter den 38-årige spiller har haft problemer med at spille fast for New York City FC har han valgt at indstille karrieren, efter over to årtier som professionel fodboldspiller.

(Photo by VI Images via Getty Images)

– Du bliver nødt til at indse, at tiden er inde. Hver eneste dag har jeg fysiske problemer, og når jeg ikke kan træne som jeg plejer er det et stort problem, udtaler italieneren til La Gazzetta dello Sport – et italiensk medie.
– I min alder er det nok på tide. Man kan jo ikke blive ved for evigt eller til man er 50 år gammel. Jeg vil også lave noget andet. Som 38-årig er det tid til at give de unge spillere plads. Jeg er ikke vred, i stedet vil jeg hjælpe mine holdkammerater og træneren inden jeg slutter karrieren, forklarede han.

Da han blev spurgt om sin fremtidsplaner lød der følgende som svar:
Jeg ved det ikke helt endnu. Jeg vil i hvert fald tilbage til Italien. Medierne snakker, men jeg ved det ikke – giv mig tid til at beslutte mig.
-Der er ingen rigtig eller fokert vej. Det afhænger af de muligheder der opstår og som man bliver tilbudt. Hvis man tilbudt et cheftræner job med det samme er det svært at sige nej, haha, forklarer den snart 40-årige spiller.