Den tidligere West Ham United-træner Sam Allardyce blev tidligere på sæsonen ansat i Everton for at få dem ud af en dårlig stime med mange nederlag og dårlige præstationer. Sæsonen hos Merseyside-klubben skulle faktisk have været en helt anden. Man havde fået den tabte helt, Wayne Rooney tilbage og Jordan Pickford i målet var ved at finde sit spil. Men sådan er det ikke gået i denne sæson og nu er der noget, der tyder på, at selv ikke ‘Big Sam’, som Sam Allardyce også kaldes, kan redde klubben fra at slutte omkring nedrykningspladserne. Og det er den store engelske træner godt klar over.

Everton med hjemmebane på Goodison Park har tabt de seneste to kampe; inden dag hev man en 3-1-sejr over Crystal Palace. Inden den sejr havde holdet dog tabt hele 5-1 til Arsenal og flere medier og eksperter var efter den kamp ude og sige, at Allardyce kunne være fortid i klubben med den blå hjemmebane-trøje.

Mandskabet ligger lige placeret som nummer 11, dvs. de ligger i den nederste halvdel af Premier League, så helt skidt er det faktisk ikke. Bortset fra det faktum, at Everton havde ambitioner om at kæmpe med om de europæiske pladser i denne sæson.

Træner Allardyce siger: “Jeg har altid sagt, at trænere bliver i et job, hvis de vinder fodboldkampe. Det er lige meget, hvordan. Jeg kan ikke fortsætte med at tabe fodboldkampe. Så simpelt er det og  jeg mener det oprigtigt. Der er en stor opbakning for ejerne og det sætter jeg virkelig stor pris på. Det er mit ansvar at spillerne leverer på banen og det har de ikke gjort. Vi må blive ved med at presse på og så er jeg sikker på, at vi i fremtiden kommer til at vinde mange flere kampe.”