Real Madrids manager Zinedine Zidane har bekræftet, at hans mænd ikke vil give rivalerne fra Barcelona den traditionelle ‘guard of honour’, da de måske allerede er mestre, når de to klubber møder hinanden i sæsonens sidste El Clasico opgør. 

AF KRISTIAN PARIS

Den catalonske klub er lige nu førerholdet i den bedste spanske række La Liga og kan meget vel allerede være blevet mestre, når de møder hovedstadsklubben på Camp Nou den 6. maj.

EPA/JUAN CARLOS HIDALGO

Hold laver normalt den gængse ‘guard of honour’ når et hold har vundet mesterskabet før sidste spillerunde. Men det siger Zidane sig fri for.Han vil nemlig ikke lade sin egen trup vise Barcelona spillerne respekt på den måde og på den måde bryder han den gamle tradition.

Franskmanden har forklaret beslutningen med, at Barcelona klubben ikke ville lave den såkaldte bro eller guard of honour, da klubben i sidste sæson vendte hjem fra at have vundet VM for klubhold. Et øje for et øje.

 

Det er en rimelig fair pointe indtil videre, men lige nu ser det heller ikke ud til, at det bliver et problem. For mange mener nemlig, at Barcelona stadig kommer til at kæmpe for titlen på det tidspunkt de møder Real Madrid og Zidane.

Real Madrid har ikke meget at gøre i La Liga i denne sæson, hvor løbet næsten er kørt. Dog er de yderst prominente i Champions League, hvor de netop har tævet Juventus 3-0 i den første kamp af kvartfinalerne – de har derfor et rigtigt godt udgangspunkt for returkampen og dermed at komme videre til semifinalerne i den prestige fyldte klubturnering.

Barcelona har også vundet deres første kvartfinale kamp i turneringen med hele 4-1 over Roma. Dermed står de også til at gå videre til semifinalerne.