Den tidligere Barcelona-stjerne og -kaptajn, Xavi, har afsløret, at Neymar informerede sine holdkammerater i den catalanske storklub om, at han ville skifte til PSG, da de alle var samlet for at fejre Lionel Messis kærlighed, til hans bryllup. 

Af David Paris

Neymar var helt sikkert sommerens største transfernyhed og indbegrebet af moderne fodbolds opfattelse af penge. Han blev både verdens dyreste spiller og bedst betalte. Han prisskilt skulle angiveligt være på over 1, 5 milliarder kroner. Vanvittig mange penge for en fodboldspiller vil nogen mene. Det var, som bekendt, den franske hovedstadsklub, Paris Saint-Germain, eller blot PSG, der købte den lynhurtige brasilianske fløjspiller fra FC Barcelona i sommers og inden handlen blev offentliggjort, havde hovedpersonen selv, Neymar, selvfølgelig mulighed for at informere sine nærmeste om sin beslutning.

Den tidligere Barcelona-anfører og midtbanegenerel, Xavi, fortæller til BBC World Football Show, at han, og store dele af Barcelona-mandskabet fik at vide af Neymar til Lionel Messie bryllup, at han Neymar ville skifte til PSG inden længe.

 (Photo by David Ramos/Getty Images)

Han siger: “Neymar sagde til os, til Messis bryllup, at han ønskede at skifte klub. Jeg sagde til ham, hvorfor nu det? Han svarede: jeg er ikke glad i Barcelona. Jeg foretrækker at få ny erfaring andre steder i Europa og i PSG kan jeg få det. Og så skiftede han.”

“Det var hans beslutning, og vi må acceptere og respektere den.”

Nogen af de mange millioner kroner som Barcelona modtog for salget af Neymar, valgte man at bruge på at hente vidunderbarnet Ousmane Dembele til Camp Nou fra Borussia Dortmund. Desuden var man i flere uger tæt på at skrive under med Liverpool-spilleren Philippe Coutinho, men det løb ud i sandet. Derudover blev nogen af pengene også brugt på at hente højrebacken Semedo i Benfica, der kun 10 kampe inde i sæsonen, allerede ligner den nye Dani Alves i La Liga-klubben.