I adskillige år er der ikke blevet lavet nogle handler mellem de to Madrid klubber. Det er fordi klubberne har indgået en mundtlig aftale om at lade hinandens spillere være på transfermarkedet. Alligevel findes der dog spillere, der tidligere er tørnet ud for begge hold på et tidspunkt. 

AF KRISTIAN PARIS

Raúl

Atletico Madrid v Real Madrid CF - Primera Liga

Et skifte de rød og hvid stribede for altid vil fortryde. I 1992 lukkede Atletico deres eget akademi, og det førte til at den senere legendariske angriber Raul ikke havde nogen klub som 17-årig.

Real hentede ham og resten er historie. 323 mål og tre Champions League trofæer er bare et udsnit af spanierens legendariske karriere.

Juanfran

FBL-ESP-LIGA-ATLETICO-REALMADRID

Selomv Juanfran strøg igennem ungdomsholdene hos Real, lykkedes det ham ikke vise evner nok til at klubben ville beholde ham på Bernabeu. Med bare seks kampe for klubben forlod han den til fordel Osasuna og Espanyol for senere at vende tilbage til naboerne med striberne.

Siden 2011 har han spillet 204 kampe  for Atletico.

Saúl Ñíguez

Spain v Italy: Semi Final - 2017 UEFA European Under-21 Championship

En nuværende stjerne for Atletico Madrid, der netop har skrevet under på en mega kontrakt med klubben, der holder på ham indtil 2026.

Mange kender ham som en stabil, solid midtbanespiller, men de færreste ved ikke, at han faktisk startede sin karriere hos rivalerne – på Reals akademi. Mellem 2006 og 2008 var han en del af Real Madrids ungdomshold, men med spillere som Zinedine Zidane og David Beckham på holdkortet kunne hans unge talent ikke rigtig skinne igennem.

Derfor skiftede han hold i den spanske hovedstad.

Álvaro Morata

Spain v Colombia - International Friendly

En anden angriber, som Atletico Madrid ikke formåede at spotte er Alvaro Morata, der både har vist sine evner i Real Madrid – men også i Torino klubben Juventus.

Nu sættes han i forbindelse med et skifte til Chelsea og the Premier League. Atletico Madrid vil højst sandsynligt ærgre sig gevaldigt over, at han er Real spiller i stedet. Han estimeres nemlig til at blive solgt for omkring en halv milliard.