Jerome Boateng er Bayerns vigtigste spiller, og han er meldt ude i tre-fire måneder.

Det ser ud til at Bayern igen løber med mesterskabet, München har et komplet hold med nogle gode spillere, men ingen af de resterende forsvarsspillere er fit til at tage Boatengs plads. Holger Badstuber,Medhi Benatia og Javi Martinez har kun spillet 16 kampe tilsammen. Transfervinduet er stadig åbent, der er tid for Bayern til at reagere. Jerome Boateng er en vigtig brik i Guardiolas system, der er nok ikke nogen spiller på markedet, eller i verden som kan erstatte Boateng med success.

Det er ikke tydeligt at Boateng tilføjer Bayern noget offensivt, men det gør han. Guardiola har i år valgt at spille på en måde som han kalder “Juego de Posición” som betyder at man hos Bayern vil strække banen mere ud. Der vil ofte blive brugt tre spillere som midterforsvarer, og så fire på den centrale midtbane, og så vil primært Douglas Costa og Kingsley Coman trække langt ud på kanten, så man får meget bredde i spillet. Bayern vil samtidig med at man strækker banen, vil man gøre midtbanen helt kompakt, og derfor bliver forsvaret nødt til at presse op, så midtbanen bliver fyldt op med spillere, og så skal man spille sammen med forsvaret, og det er der hvor Jerome Boateng er en vigtig brik.

Jerome Boateng og Guardiola har haft et godt samarbejde hos Bayern. (Photo by Joerg Koch/Anadolu Agency/Getty Images)

Jerome Boateng og Guardiola har haft et godt samarbejde hos Bayern. (Photo by Joerg Koch/Anadolu Agency/Getty Images)

Guardiolas hold er kendt for de mange afleveringer, og meget boldbesiddelse, og der er det så Guardiola bruger Boateng på en anderledes måde. Guardiola bruger Boateng til at lave det som man kan kalde “laser aflevering” gennem modstanderens linjer, og der er ikke mange som kan nå at stoppe det.

Der er ingen spiller i Bayern som har tæt på antallet af lange afleveringer som Jerome Boateng. Dog har Gladbachs Granit Xhaka og Schalkes Johannes Geis flere lange afleveringer end Boateng, men de er også midtbanespillere. Boateng kan næsten styre det offensive spil nede fra bagkæden, og det er det som er så fantastisk ved Guardiolas system.

Boatengs lange afleveringer er ikke kun for at skifte side, men generelt for at komme frem på banen, Jerome Boateng har en afleveringsprocent på hele 96%.

Læs også: De dyreste teenagere nogensinde – en top ti