Jerome Boateng arbejdede sammen med Pep Guardiola, da de begge to var ansat hos Bayern München fra 2014 til 2016. Sammen vandt de tre tyske mesterskaber og to pokaltitler. Det en succesfuld periode for den tyske landsholdspiller, der nu hylder sin tidligere træner og beskriver hans Manchester City-projekt som genialt og som noget ekstraordinært, der ikke er set før. Boateng, der er ghaneisk født, kalder også Guardiolas resultater i den blå del af Manchester for ‘smukke’ – det skriver det engelske medie Goal.com

Manchester City, der i januar-transfervinduet hentede den talentfulde midterforsvarer Aymeric Laporte i Athletic Bilbao, er lige nu 15 points foran nærmeste efterfølger i Premier League. Senere denne måned kan den tidligere Barcelona-træner vinde sit første trofæ med klubben, idet de møder Arsenal i finalen i Carabao Cup.

Boateng har været en del af international topfodbold i mere end 10 år. Han ved hvad han taler om – og er ikke bange for at rose Guardiolas City.

Boateng, der har spillet for Bayern München siden 2011 og blandt andet vundet både EM og VM med det tyske landshold siger om Guardiola i City: “Han er perfekt og genial. Ifølge mig, er han den bedste taktiske træner, der findes. Han er en vinder. City har i denne sæson handlet godt ind på transfermarkedet, for de har nok penge. Nu kan du se, at det Guardiolas hold – mere end du kunne i hans første sæson. Det er smukt at se dem spille fodbold. De spiller god fodbold.”

Den nu 29-årige professionelle fodboldspiller har også selv spillet i Manchester City i 2010-11-sæsonen inden han som bekendt skiftede til den store tyske klub.

Spørgsmålet er så bare, hvem der er bedst? Både Bayern München og Pep Guardiola og co. er tilbage i Champions League, der er turneringen, der fungerer som kampen om at være den uofficielle bedste klub i Europa. Hvem tror du vinder turneringen?