Boldsæk

En boldsæk skal kunne lidt af hvert – uanset om du skal have kridtet dine fodboldstøvler og bare ud og skyde langt på banen eller du skal teste hvor mange skud og hvor hårde skud dit fodboldmål i haven kan klare eller skal teste dine skills på en fodbold rebounder, så er det super rart at have mange bolde med. Derfor er det fedt at have en boldsæk ved hånden.

Skal boldene med på farten, er det rart at have dem samlet i en god og rummelig boldsæk. Udover at være rummelig skal boldsækken helst også kunne spændes sammen, så boldene ligger stabilt og solidt i sækken under transport.

En anden vigtig detalje er, at boldsækken skal være åndbar, så eventuel fugt på boldene kan fordampe. Derved undgås mugskader og den kedelige lugt af våd bold, der tit følger med, hvis boldene ikke var ordentlig tørre, da de blev lagt væk.

En boldsæk skal være nem at bære

nike boldsæk

Nike boldsæk

Så en god boldsæk skal være både rummelig, nem at stramme ind og tillade, at fugt og væde kan komme ud. Men det er ikke alt, for selvfølgelig skal den også være nem at bære rundt på.

Den mindre boldsæk kan snildt bæres i det reb, der bruges til at lukke for sækken, men den skal ikke have megen størrelse, før det er rart med en rem at bære den i. Så på en boldsæk af de større, kan det være smart, hvis den er udstyret med bæreremme lige som en rygsæk – ikke nødvendigvis to men bare en enkelt, lidt ligesom en sportstaske.

Klik her for at se Nike boldsækken og pris

En boldsæk skal være nem at lukke

select boldsæk

Select boldsæk

Samtidig er det vigtigt, at boldsækken er nem at lukke og at den holder lukket. For der er ikke noget mere kikset end at stå med en boldsæk, som boldene løber helt ukontrolleret ud af. Så står du der og ligner en klovn – eller forsøger ikke at ligne det, mens du springer rundt og forsøger at samle boldene ind igen.

De fleste boldsække har snørelukning i toppen. Det er praktisk og nemt at have med at gøre og boldsækken er nem at holde lukket med en solid sløjfe eller lignende. Tjek eventuelt holdbarheden ved lige at vende boldsækken på hovedet, løfte den en smule op fra jorden og ryst sækken et par gange.

Klik her for at se Select boldsækken og pris

En boldsæk skal holde boldene i ro

Skal boldene ligge i baggagerummet på spillerbussen eller i en bil, er det vigtigt at boldsækken kan holde boldene i ro under kørslen – især hvis sækken ikke er helt fyldt op. Det skal også være nemt at spænde boldsækken fast, f.eks. ved hjælp af en karabinhage eller ved brug af bæreremmen.

Derved undgår du, at boldsækken begynder at rulle rundt eller skubbe til sportstasker og andre ting i baggagerummet. I en bil undgår du også, at boldsækkens bevægelser får indflydelse på kørslen eller på anden måde generer føreren undervejs.

Skal boldsækken være nem at spænde sammen – selv om nogle få bolde – skal den være udstyret med snore langs siden, så sækkens højde kan kortes af i forhold til mængden af bolde i sækken.

Er der ingen snore langs siderne, du kan spænde sækken ind med, kan du i stedet overveje at sætte et reb rundt om sækken og snøre sækken sammen lige over boldene. Så ligger de helt stramt spændt op under kørslen.

En boldsæk er ikke bare en sæk

Som du kan se af ovenstående er en boldsæk ikke bare en sæk. Vil du se nærmere på nogle forskellige boldsække, så prøv at tjekke de boldsække her.