Premier League-midterklubben Bournemouth har bekræftet, at de har hentet en angriber. Men det er ikke hvilken som helst angriber. Det er nemlig en mand, der kan lave mål. Og måske er han netop, hvad klubben har manglet for at kunne ende højere end en niendeplads. 

Af David Paris 

Sunderland rykkede i denne sæson ned, selvom man havde selveste Jermaine Defoe som spydsspids på holdet. Selvom den 34-årige angriber har set bedre dage, f.eks., da han i 2012-13-sæsonen for Tottenham Hotspurs scorede 19 mål. Han har været en af hovedårsagerne til, at Sunderland, der sluttede suverænt sidst i Premier League, overhovedet fik skrabet 24 point sammen med 15 mål.

I dag har hovedpersonen selv så bekræftet, at han skifter en anden Premier League-klub, nemlig Bournemouth. Og faktisk er det ikke første gang, at den tidligere engelske landsholdsangriber er i Bournemoth. Tilbage i 2000-01-sæsonen trak han en Bournemouth-trøje over hovedet, på lån fra West Ham United. Han lavede 18 mål i 27 kampe og blev to år senere solgt til førnævnte Tottenham, hvor vi som bekendt kender ham bedst.

Til BBC Radio Five Live fortæller han selv om skiftet: ”

“Det er ude nu. Mange mennesker vidste selvfølgelig i forvejen, at jeg har været til lægetjek osv. Men når det var overstået og jeg havde holdt ferie, ville folk alligevel få det at vide, så jeg kan lige så godt sige det nu.

“To år i Sunderland, jeg nød min tid der, det er ikke rart, når du rykker ned og jeg tror ikke, at det er fair for Sunderland-fansne at annoncere, at så snart klubben er rykket ned, at jeg skifter til en anden arbejdsgiver.

Måske er Defoe manden, der kan bringe Bournemouth endnu højere op i tabellen. De har vist gode takter og tendenser til mere end en niendeplads. Hvem ved måske kommer klubben til at spille med om de europæiske pladser næste sæson.