I første halvdel af denne sæson, 16/17, var han hjemme i Manchester United som tredje valg, næst efter det ubestridte førstevalg David de Gea og andetvalget Sergio Romero. 

AF KRISTIAN PARIS 

Målmand Sam Johnstone, der er født og opvokset i England er på kontrakt i Manchester United og det har han været lige siden han som 18-årig skrev kontrakt med klubben for første gang.

Siden 2011, hvor han blev tilknyttet ungdomsakademiet, har han været udlejet til en række klubber, der tæller Oldham Atletic, Scunthorpe United, Wallsall, Yeovil Town, Doncaster Rovers, Preston North End og pt. Aston Villa.

De netop nedrykkede Aston Villa sikrede sig nemlig den unge keeper i vinduets transfervindue, og han har indtil videre optrådt 13 gange for klubben i The Championship.

Newcastle United v Aston Villa - Sky Bet Championship

På udlån her har han imponeret så meget, at det har fået Villas chef Steve Bruce til at overveje at skrive permanent kontrakt med den 24-årige keeper.

Det kan vise at blive en relativ svær opgave, da Bruce ikke er den eneste beundrer af keeperen, der måler hele 191 cm i højden.
Ifølge kilder fra The Sun er Premier League klubben Bournemouth en af englænderens beundrere.

Ja, der er god grund til at skrive kontrakt med keeperen – han har nemlig holdt fem ‘clean sheets’ de seneste seks kampe for Aston Villa.

De andre klubber, der meldes som interesserede er de to Premier League klubber Everton og Sunderland.

Johnstone, der er et produkt af Man Utds egen ungdomsudvikling og en af klubbens omtalte ‘egen avls’ spillere.

Johstone har som sagt været knyttet til United siden hans junior år, men han er faktisk vokset op i Preston, lidt nord for Manchester, hvor hans far faktisk også har spillet for i sine dage som professionel fodboldspiller – også som keeper i slutningen af 1990’erne.