Brahim Diaz

Fulde navn: Brahim Diaz

Klub: Real Madrid

Land: Spanien – han kan dog spille på Marokkos landshold

Født: Den 3. august 1999 i Malaga, Spanien

Højde: 1,71 meter – Det ser ikke ud af meget, når Brahim Diaz løber rundt på en fodboldbane

Vægt: 68 kilo – Dermed er Brahim Diaz en spinkel fyr

Position: Midtbanespiller

Brahim Diaz’ klubhistorie

Brahim Diaz begyndte sin karriere i Malaga, men skiftede til Manchester City som 16-årig i 2015. Den 21. september 2016 fik han debut for klubben i en EFL Cup-kamp mod Swansea. Den 21. november 2017 fik han debut i Champions League, da han erstattede Raheem Sterling i en kamp mod Feyenoord.

Den 19. december 2017 fik han sin første kamp fra start, da han spillede 88 minutter mod Leicester City i EFL Cuppen. Han fik sin Premier League-debut mod Newcastle den 20. januar 2018, og den 13. maj samme år, fik han tildelt et sæt medaljer på trods af, at han kun havde optrådt i fire ligakampe over hele sæsonen.

Brahim Diaz ses her i aktion mod Leicester City i Carabao Cuppen

Den 1. november 2018 scorede han sine første og sidste mål for Manchester City i denne omgang, da han scorede begge mål i 2-0-sejren over Fulham.

Efter mange transferspekulationer, blev et af rygterne realiseret, da Brahim skiftede til Real Madrid den 6. januar for omkring 17 millioner euro. Hans kontrakt løber frem til 2025, og der er en sjov klausul i den. Læs mere om det længere nede i artiklen om Brahim Diaz.

Brahim Diaz’ tidlige liv og privatliv

Brahim Abdelkader Diaz blev født den 3. august 1999. Han er søn af hr. og fru. Abdelkader Diaz, som bor i Málaga i det sydlige Spanien. Brahim Diaz’ familie stammer oprindeligt fra Marokko. Hans bedstefar migrerede dog fra Marokko til netop Spanien.

Allerede i en tidlig alder, elskede Brahim at spille fodbold på de lokale marker sammen med sine venner. Han havde hele tiden øjnene rettet på, at han skulle være professionel fodboldspiller. De sene aftener i Malagas gader, har tjent sig ind mange gange siden dengang.

Netop den store kærlighed for fodbold, fik hans forældre til at melde ham ind i en lokal fodboldklub. Senere blev han opsnappet af Malaga C.F., som er den største klub i Malaga.

Brahim fortsatte med at udvikle sig og sit spil, og han var næsten altid den bedste på sit hold i ungdomsrækkerne. Det var med til at udgøre et konstant pres på ham, som han dog håndterede roligt. På grund af, at han var den bedste, blev han tildelt trøje nummer 10 på ungdomsakademiet.

Skiftet til England – Manchester City

Premier League-klubberne har ry for at opsnappe de bedste spillere på europæisk grund. Brahim Diaz var ingen undtagelse. I 2016 stod Manchester City klar med 200.000 pund for den 16-årige Diaz.

Den 21. september 2016 fik han debut på førsteholdet hos Manchester City, da han erstattede Kelechi Iheanacho i det 80. minut i EFL Cuppen mod Swansea City. Fem dage senere skrev han under på en professionel kontrakt med klubben, der oprindeligt skulle have løbet frem til sommeren 2019.

Real Madrid

SEVILLE, SPAIN – JANUARY 13: Brahim Diaz of Real Madrid CF looks on during the La Liga match between Real Betis Balompie and Real Madrid CF at Estadio Benito Villamarin on January 13, 2019 in Seville, Spain. (Photo by Aitor Alcalde/Getty Images)

I januar 2019 skiftede han dog atter til Spanien. Denne gang til mastodonterne fra Real Madrid.

Brahim Diaz’ kontrakt med Real Madrid løber frem til 2025, og der er en sjov klausul gemt i kontrakten. Manchester City skal nemlig have 40 procent af beløbet, såfremt Diaz nogensinde skifter til Manchester United.

Brahim Diaz’ landsholdskarriere

Brahim Diaz er født i Spanien af spanske forældre fra Melilla, men han kan også spille for det marokkanske landshold på grund af sin bedstemor. Han har dog optrådt på flere af de spanske ungdomslandshold, blandt andet på U17-landsholdet, hvor han fik debut som 16-årig.