Den danske landsholdsspiller og tidligere Esbjerg-profil, Martin Braithwaite, skifter til spansk fodbold. Således skifter han Middlesbrough i Championship ud med La Liga-klubben Leganés for en stund. 

Danske Martin Braithwaite kan kalde sig selv for Leganés-spiller frem til sommer. Den tidligere Esbjerg-angriber skifter tilværelsen i det nordøstlige England ud med en noget mere solrig en af slagsen.

Middlesbrough og Leganés er nemlig nået til enighed om en lejeaftale, der betyder, at danskeren det næste halve år skal spille fodbold i Spaniens bedste række, La Liga.

Martin Braithwaite og engelske Middlesbrough stopper for en periode samarbejdet, som i denne sæson har ført til tre scoringer i 17 kampe for den danske landsholdsspiller.

Leganés er i øjeblikket placeret på en 16. plads i bunden af La Liga. Klubber som Athletic Bilbao og Villarreal ligger dog under.

Det er især i den offensive del af spillet, at det har haltet for Leganés. Derfor har man i længere tid været på udkig efter en ny angriber, og valget er faldet på danske Martin Braithwaite.

Leganés-angriberen står noteret for 28 landskampe for Danmark. Det er blevet til tre mål.

Martin Braithwaite har en fortid i Esbjerg, Toulouse og Bordeaux, foruden Middlesbrough, hvor han stadig er på kontrakt.

Han fik for alvor et gennembrud i 2012/13-sæsonen, hvor han var med til at vinde pokalturneringen sammen med Esbjerg.