BASEL, SWITZERLAND - AUGUST 05: Breel Embolo of FC Basel (L) plays the ball under pressure from Marcin Kaminski of KKS Lech Poznan during the UEFA Champions League third qualifying round 2nd leg match between FC Basel 1893 and KKS Lech Poznan at St. Jakob-Park on August 5, 2015 in Basel, Switzerland. (Photo by Philipp Schmidli/Getty Images)

(Photo by Philipp Schmidli/Getty Images)

I en alder af blot 18 år har Breel-Donald Embolo nået at ramme både Swiss Superleague, UEFA-cuppen og Champions League. Han har med sin råstyrke, fart og store fodboldintelligens imponeret fodboldverdenen, og der vil i det kommende transfervindue blive brugt alverdens kneb fra storklubberne for at lokke det unge talent til at sætte underskriften det rette sted.

Fra Cameroon til Basels førstehold

Breel-Donald Embolo levede sine første 6 år i Cameroon. Moderen besluttede imidlertidig at dette ikke var stedet, hvor hendes to børn skulle vokse op (Breel og hans lillebror) og valgte derfor at flytte til Schweiz.

Om Embolo allerede var eller først blev forelsket i fodbolden da han ankom til Schweiz vides ikke, men han viste sig at have et naturtalent for spillet på grønsværen. Et talent der blev yderligere udviklet af ungdomsårene i diverse fodboldklubber i og omkring Basel, indtil han i en alder af 13 år startede hos Basel. I en alder af 17 år fik talentet sin debut for Basels førstehold i en UEEFA-cup kamp imod østrigske F.C Salzburg. Blot få dage senere fik Embolo yderligere en debut i den schweiziske national liga, hvor han efter få minutter på banen scorede sit første mål for klubben.

Sæsonen 13/14 blev året Embolo trådte ind i førsteholdstruppen, men sæsonen 14/15 beviste han virkelig sit værd. Med 16 mål i 39 optrædener for den schweiziske klub og et par flotte optrædener i Champions League, gjorde Basels supertalent sig bemærket i fodboldverdenen.

LISBON, PORTUGAL - NOVEMBER 5:  FC Basel 1893's forward Breel Embolo with Os Belenenses' forward Fabio Sturgeon in action during the UEFA Europa League match between Os Belenenses and FC Basel 1893 at Estadio do Restelo on November 5, 2015 in Lisbon, Portugal.  (Photo by Gualter Fatia/Getty Images)

Breel Embolo for Basel mod Os Belenenses (Photo by Gualter Fatia/Getty Images)

Et alsidig angrebstalent 

Embolo har for alvor gjort sig bemærket i 2015 og det med rette, for den blot 18-årige schweizer har vist sig at være en utrolig spændende spiller, der har et hav af tangenter at spille på.

Embolos foretrukne plads er pladsen som forreste mand på banen holdets såkaldte spydspids, en plads der falder utrolig godt sammen med hans evner. Han har med sin utrolige styrke og høje fart gode muligheder for både at holde på bolden og spille den videre, løbe mod baglinjen, i ryggen på forsvaret eller helt fjerde at søge ned som 10’er og sætte et hurtigt angreb i gang.

På trods af hans unge alder er Embolo en utrolig alsidig fodboldspiller, og har med tiden mulighed for at udvikle sig som 10’er eller støtte angriber. Han er god til at positionere sig og virker ligeledes glad for at være med i den opbyggende del af spillet.

På trods af hans mange talenter har Embolo som en hver anden også nogle svagheder. Den største må siges at være hans evne til at forsvinde i kampene, efter nogle dårlige eller uheldige aktioner. Ligeledes er han dårlig til at holde niveauet over hele sæsonen.

På trods af disse fejl og mangler må talentet siges at være der og med den rette træning og noget mere erfaring vil hans niveau øges markant.

BASEL, SWITZERLAND - AUGUST 19:  Breel Embolo of Basel tries to score with a header during the UEFA Champions League qualifying round play off first leg match between FC Basel and Maccabi Tel Aviv at St. Jakob-Park on August 19, 2015 in Basel, Switzerland.  (Photo by Simon Hofmann/Getty Images)

Breel Embolo for Basel mod Maccabi Tel Aviv (Photo by Simon Hofmann/Getty Images)

Transfermuligheder

Hvor det schweiziske talent spiller efter januar bliver svært at spå. Det forlyder at interessen for den unge angriber er stor og klubber som Juventus, Manchester United, Liverpool, Everton og Wolfsburg skulle være ivrige efter at tilføje talentet til egne rækker.

Ifølge det italienske medie Calciomercato skulle Wolfsburg allerede have sendt et bud afsted på den unge angriber. Buddet skulle lyde på omkring de 18.2 millioner pund (Cirka 182. millioner kr,-.). Interessen for den unge spiller skulle være kommet i det, at man i Wolfsburg er desperate efter at udvide valgmulighederne i det offensive spectre.

Liverpool skulle ligeledes være ivrige efter at hapse den unge angriber, da man søger bedre reserver eller erstatninger til førstevalget på angriber-posten Daniel Sturrigde, og da man ligeledes er utilfreds med præstationerne fra Benteke og Origi.

Evertons interesse skulle lyde på at Embolo er den perfekte erstatning i tilfælde af at stjerneangriberen Romelu Lukaku skulle have lyst til at finde en anden arbejdspartner.

Om angrebs-talentet ender med at forlade Schweiz denne vinter er uvist, men sportsdirektør, Georg Heitz, tror ikke på det.

“Vi har en aftale om, at han ikke skifter til vinter. Fordi han føler at Basel er det bedste sted for ham lige nu.” Siger Heitz til Tages Anzeiger.

Om topklubberne alligevel kan overtale Heitz og Embolo må januar dog vise.