Brøndbys sportsdirektør fortæller, at Kamil Wilczek bliver solgt, hvis klubben får et godt bud på polakken. ”Han har aftjent sin værnepligt,” siger Carsten V. Jensen. 

Kamil Wilczek har scoret 17 mål i 18 kampe i efteråret for Brøndby og ligger nummer et på topscorerlisten i superligaen. Den 32-årige polak har scoret 71 mål i ligaen for vestegnsklubben, siden han ankom i 2016. Angriberen er derfor en vigtig brik for klubben, men nu fortæller sportsdirektør Carsten V. Jensen, at Brøndby IF er klar til at sælge sin skarpretter, hvis man modtager et fornuftigt bud på manden. 

”Kamil har været en markant figur og gjort det fantastisk for Brøndby. Han fylder 32 år i denne måned og har aftjent sin værnepligt i klubben. Hvis tingene spiller sammen, vil det være forkert at afvise et godt tilbud. Kamil er ved at nå den del i karrieren, hvor det er smartere at være under varmere himmelstrøg,” siger han i et interview med Ekstra Bladet og understreger, at klubben dog ikke siger ja til, hvad som helst, da polakken spiller en central rolle for holdet. 

”Men det er jo en afvejning, hvor vi skal varetage Brøndbys interesser, men vi skal selvfølgelig også tænke på Kamil. Det vil være respektløst overfor Kamil, hvis vi ikke kigger på de tilbud, der eventuelt måtte dukke op.” 

I øjeblikket er der dog ingen konkrete bud på angriberen, siger Carsten V. Jensen.  

Som Ekstra Bladet skriver, var der i sidste sommer interesse at spore hos tyrkiske Besiktas. Men det blev aldrig til konkrete forhandlinger om et køb af Wilczek. I samme periode hentede Brøndby Samuel Mraz på en lejeaftale i Empoli med en købsoption på fem millioner kroner. Om slovakken kan være erstatningen for polakken, må tiden vise, konstaterer sportsdirektøren. 

”Mraz fik et par chancer i efteråret, men han skal også vise, om han er den permanente afløser for Kamil Wilczek.”