Den italienske keeper vil formentlig endnu en gang spille fra start, når Italiens landshold møder Albaniens på fredag, i de indledende kampe til kvalifikationen til Verdensmesterskabet i 2018.

AF KRISTIAN PARIS 

I kender ham alle sammen. Gianluigi Buffon, en italiener der har haft noget af gloværdig karriere. Har været fast mand på italienske landshold i over to årtier, ligesom han fast, uge efter uge har vogtet tremmerne i Juventus’ mål.

En ret speciel milepæl vil Buffon formentlig nå, når og hvis han spiller fra start i fredagens kvalifikationskamp mellem Italien og Albanien.

Det er hans 168. landskamp i mere end 20 år efter hans landsholdsdebut i 1997. Han vil på dagen også udbygge hans egen rekord,  som den italiener, der har været anfører i flest kampe.

Ja, Buffon vil faktisk gå ud til kamp nummer 1000 som professionel fodboldspiller. Det, når alle kampe han nogensinde har spillet tæller med.

Det er noget af en bemærkelsesværdig milepæl for en spiller, der er stadig er på toppen (næsten). Han regnes i hvert fald stadig som en verdens bedste keepere ( i en alder af 39!!).

En titel han har haft siden omkring årtusindeskiftet, hvor han virkelig slog igennem som en af verdens bedste keepere.

Karrieren begyndte i Parma, hvor han fik førsteholdsdebut i 1995, hvor han senere i 2001 blev købt som verdens dyreste målmand af Juventus. Her han spillet ligesiden og det er blevet til lige knap 850 officielle optrædener for Torino-klubben.

614 ud af 1 000 optrædener har været i Serie A, og det gør ham til den spiller, der har spillet flest kampe i Serie A. Flere end legender som Zanetti Maldini, der har spillet henholdsvis 615 og 647 kampe i Serie A.

Buffon har derudover vundet syv Serie A-trofæer, to CL-finaler og to italienske pokalfinaler.

På landsholdet er det blevet til en VM-titel i 2006 og en finaleplads til EM i 2012.