Den erfarne italienske målmand, Gianluigi Buffon, har vundet mange titler i forbindelse med sin klubkarriere hos Juventus. Personligt kan han også føje en ny titel til det fyldte pokalskab.

Buffon har nemlig – som den første målmand nogensinde – vundet fodboldprisen Golden Foot, der er en international pris, der gives til de bedste aktive fodboldspillere over 28 år, der har vist sig som et fodboldspiller både på og uden for kridtstregerne.

Tidligere har fodboldstjerner som Andrés Iniesta, Ryan Giggs, Alessandro Del Piero, Francesco Totti, Ronaldinho, Roberto Baggio, Roberto Carlos og Zlatan Ibrahmovic vundet prisen, men det er altså første gang, at en målmand vinder prisen, der første gang blev uddelt i 2003.

Juventus har haft to spillere, som har vundet Golden Foot, nemlig førnævnte Alessandro Del Piero, men også tjekkiske Pavel Nedved, der fik tildelt prisen i 2004.

Buffons succesfulde karriere tog sin begyndelse hos Parma, som han i 1995 fik debut for. I 2001 gik turen så nordpå til Juventus, hvor han sidenhen er blevet symbolet udadtil for den italienske fodboldklub.