Wayne Rooney offentliggjorde tilbage i august måned, at han med øjeblikkelig virkning ville stoppe på det engelske landshold. Siden den beslutning har England ikke spillet en landskampe, men i weekenden var det så tid. Holdet smadrede Malta 4-0 og så ikke ud til at mangle en målscorer. Nu fortæller Rooney at han under ingen omstændigheder kommer tilbage til landsholdet og at den daværende landstræner Fabio Capello jublede, da Italien scorede under VM i 2010, mens han selv var engelske landstræner. 

Af David Paris 

Den tidligere engelske landstræner Fabio Capello er fra Italien. Han har italiensk statsborgerskab og har også trænet en række italienske klubber. Som professionel fodboldtræner skulle man ikke umiddelbart tro, at sådan faktorer kunne spille en rolle under en VM-slutrunde, hvor begge lande ville være med. Det gjorde det og den i dag pensionerende engelske landsholdsspiller Wayne Rooney fortæller hele historien. Det skriver det engelske medie The Telegraph.

Den nuværende Everton-angriber offentliggjorde i august måned, at han med øjeblikkelig virkning ville stoppe på det engelske landshold efter over 100 kampe og halv så mange mål. Han repræsenterede sit land ved tre VM-slutrunder, dog alle uden medaljer. En af disse slutrunder var i 2010 i Sydafrika. Træneren hed Fabio Capello og ham og resten af det italienske trænerteam overraskende Rooney med en meget upassende opførsel. De sad nemlig og jublede foran alle, når Italien scorede og vandt kampe, selvom det ikke var til Englands fordel. Han siger følgende:

“Til verdensmesterskabet i Sydafrika så Fabio og hans trænere flere italienske kampe, og de hoppede op og jublede, da Italien scorede, og han var der som Englands træner. Ansat af England. Jeg tror ikke det var rigtigt, men det virkede ikke, og vi gik videre. “

I fredags gik de så endnu mere galt for angriberen, der også kan spille midtbane, i det han blev taget for spirituskørsel og formentlig mister kørekortet.