Transfervinduet er åbent og det betyder, at klubberne næsten frit kan forstærke deres mandskaber i håbet om at forbedre sidste sæsons resultat. Denne artikel kommer til at handle om grundlaget for netop et af disse køb og det er James Rodriguez’ skifte fra Real Madrid til Bayern München. 

Af David Paris 

For ikke så længe siden offentliggjorde den tyske storklub Bayern München, at de havde sikret sig stjernespilleren James Rodriguez på en to-årig lejeaftale fra Real Madrid. Han fastlår nu, at grundlaget for købet ikke er for at erstatte Thomas Müller, der havde en halvdårlig sæson sidste år med kun 5 mål i 29 kampe.

Den italienske manager siger selv følgende til det engelske medie 90min.com.

“Selvfølgelig købte vi ikke James for at erstatte Thomas Müller. Hvis du tror på den måde, kan du tænke, at han vil erstatte Thiago Alcântara, fordi han kan spille centralt i banen. Det er heller ikke rigtig.. Han kan spille til højre eller venstre, så han kan erstatte Arjen Robben eller Franck Ribéry.

“Sommetider sætter jeg ham som midtbanespiller, så han kan erstatte Corentin Tolisso og Arturo Vidal. Vi købte ikke James for at erstatte nogen. Vi købte James for at tilføje holdet noget bedre. 

“Han er en god spiller, jeg ved det om hans kvalitet og hans personlighed. Jeg tror han kan hjælpe os. James ved, om hvis han ikke fortjener at spille, så spiller han ikke. Han kommer på bænken som mange spillere gør. Vi har meget konkurrence, og det er godt for holdet, han har ingen garanti for at spille. Hvis han fortjener at spille, så spiller han, hvis ikke, sidder han på bænken.”