Der blev i går aftes spillet de sidste kvalifikationskampe til Champions League i denne sæson. Kampene er af stor betydning, idet de kan afgøre, om en klub skal modtage over 190 millioner kroner med henblik på et videre avancement til gruppespillet i Champions League, eller blot 18 millioner kroner for et videre avancement til Europa League.

Foto: Catherine Ivill - AMA/Getty Images

Foto: Catherine Ivill – AMA/Getty Images

Men hvem gik videre til CL-gruppespillet, og hvem røg ud, og må undvære en sæson med Champions League?

APOEL – FCK (k)

Vi må indrømme. APOEL er ikke, hvad de har været. Det har vi også kunnet se over de seneste to kampe mod FCK, hvor der har været klasseforskelle. Derfor er københavnerne også videre med en sammenlagt sejr på 2-1 efter et fornuftigt 1-1 resultat på den historisk svære GSP Stadium.

FK Rostov (k) – Ajax

Et noget overraskende avancement herfra. Russerne bombarderede den hollandske hovedstadsklub Ajaxs defensiv og vandt stålsikkert 4-1 på hjemmebanen i Rusland efter 1-1 i Amsterdam.

Manchester City (k) – Steaua Bukarest

Der var ikke rigtig nogen tvivl om udfaldet i disse opgør. Det første opgør vandt englænderne med 5-0, men det kunne have blevet til meget mere, hvis ikke Sergio Agüero havde brændt to (!) straffespark. En beskeden sejr på 1-0 til englænderne sikrer dem en forventet plads i lodtrækning senere torsdag.

Mönchengladbach (k) – Young Boys

Det tyske mandskab har fuldstændig udryddet det schweiziske ditto i disse Champions League-kampe. 9-2 går Mönchengladbach sammenlagt videre op med, og noget skal der revideres på i den schweiziske hovedstad, hvis Young Boys fremover vil have en chance ved de europæiske slutspil, for disse to kampe var dyre lærepenge.

Salzburg – Dinamo Zagreb (k)

Dette opgør var nok et af de mest tætteste i denne kvalifikationsrunde. Faktisk skulle vi helt ud i forlænget, før vi fandt afgørelsen. De to kampe i Zagreb og Salzburg endte begge 1-1, men det blev gårsdagens udehold, der kunne trække det længste strå med en sammenlagt 3-2 sejr.