Chelsea ser i skrivende stund ud til at være den klub, der er tættest på at skrive under med et nyt tysk stortalent, som eksperter spår en fantastiske fremtid. London-klubben får det dog ikke helt let, for en række andre storklubber er også interesserede i offensivspilleren. 

Af David Paris 

Hvis man spørger den engelske avis The Mirror så er de fornyligt udnævnte engelske mestre, Chelsea, den klub, der lige nu fører i kampløbet om det tyske wonderkid  Jann-Fiete Arp, der til daglig gør i sin tyske klub Hamburg, hvor han spiller angriber. Avisen skriver dog også, at klubber som Borussia Dortmund, Liverpool og Tottenham også er interesserede i den kun 17-årige fremtidige stjerne.

The Blues, som Chelsea også kaldes, har angiveligt været i konktakt med spilleren de seneste seks måneder og er formentligt klar med et kontrakttilbud, når sommerens transfervindue åbner lige om lidt.

Spilleren fra årgang 1999 har scoret svimlende 26 mål i 21 kampe for Hamburgs ungdomshold og forbereder sig lige nu på U17-EM. På landsholdet har han allerede lavet sit første hattrick og har også ved flere lejligheder båret anførerbindet.

Hamburg har sagt, at de heller end gerne vil beholde den unge fodboldspiller længe i nu, i hvert fald indtil næse sæson, når hans kontrakt udløber. Sportsdirektøren i klubben Jens Todt fortæller at de ønsker at forlænge kontrakten: “Vi ønsker at forlænge med ham. Vi ved alle, at han har hvad der kræves for at være en Bundesliga-spiller – og ikke bare siden i går vidste vi dert.”

I den seneste tid har han været på træningslejr med førsteholdet. Efter sommerferien skal han spille med U23-holdet i Hamburg og regelmæssigt træne med førsteholdet.

Får man Arp til Stamford Bridge har man sikret de offensive kræfter i klubben de næste mange år og man behøver derfor måske ikke at gå ud og investere mange millioner i en ny verdensklasse angriber.