Chelsea og adskillige andre Premier League klubber er lige nu i fedtefadet. FIFA overvejer nemlig nu at ændre transferreglerne og det betyder forskellige disciplinærstraffe til klubberne i den bedste engelske række. 

Regelændringerne handler om regulere, hvor mange spillere klubberne har, der er over alderen 21 år gammel. Det er et kæmpe problem for Chelsea lige nu.

London klubben har nemlig lige nu 40 spillere på udlån. 27 af dem er over den tilladte alder og det er stort problem.

(Photo by Clive Rose/Getty Images)

Flere klubber i problemer

Flere Premier League klubber har adskillige spillere på kontrakt, der aldrig nogensinde har sat deres fod på Stamford Bridge eller trukket i en Chelsea trøje på førsteholdet.

Et af dem er Kalas, der nu er 25 år gammel. Han kom til Chelsea i 2010 og siden da har han spillet fire senior kampe for Chelsea. Han har dog tilbragt seks ud af de sidste syv sæsoner som udlejet og dermed væk fra London.

Chelsea er dog ikke den eneste klub, der bruger transfermarkedet på den måde, at de henter spillere og dermed lejer dem ud i adskillige sæson. Manchester City gør det også og de har næsten det samme antal udlejede spillere.

Et sted, hvor det modsatte er tilfældet. Altså hvor det er meget mere almindeligt at udleje spillere. Et sted sådan er i Italien, hvor udlejede spillere er meget mere naturligt. Juventus har lige nu 40 spillere udlejet til forskellige klubber både i Italien, men også i resten af Europa.

Chelseas spiller Matej Delac har forladet Chelsea denne sommer, men inden da havde han faktisk været udlejet til hele 10 forskellige klubber på bare 8 år. Det er jo fuldstændig absurd og slet ikke fair over for spillere som blandt andre Matej Delac.