Chelsea sikrede sig allerede det engelske mesterskab tre runder før tid, men kunne først i dag, søndag, fejre mesterskabet og lade sig hylde af fansene efter sæsonens sidste kamp. Med sejren på Stamford Bridge over Sunderland, slog London-klubben en vil rekord. 

Af David Paris

I Premier League-sæsonens sidste spillerunde var de fleste pladser fordelt og den eneste reelle spænding før kampstart for alle kampene kl 16.00, var om Arsenal eller Liverpool skulle slutte på den Champions League-kvalifikations-adgangsgivende fjerdeplads. Liverpool fik tre point med sejren på 3-0 over Middelsbrough, der allerede var rykket ned, og så nyttede det ikke noget, at træner Arsene Wengers Arsenal-mandskab slog Everton 3-1. For første gang i 19 år, har The Gunners, som klubben også bliver kaldt, ikke kvalificeret sig til Champions League.

Chelsea var før sæsonens sidste kamp, allerede sikre på mesterskabet og havde derfor ikke andet end æren at spille for. Modstanderen var Sunderland, der heller ikke kunne ændre på skæbnen, i det de allerede var rykket ned i den næstbedste række.

Og så alligevel havde The Blues noget at spille for. Med en sejr kunne klubben nemlig blive den første i Premier Leagues historie til at vinde 30 kampe i en sæson.

Kampen på Stamford Bridge endte 5-1 til hjemmeholdet og milepælen med 30 sejr ud af 38 mulige blev en realitet. London-klubben sluttede i alt med 93 point og en målscorer på +52. Derudover blev tre kampe uafgjorte, mens man i fem kampe måtte se et nederlag i øjnene.

Efter slutfløjtet brød jublen løs og festen kunne begynde for de mange fans. Det var dog ikke helt en fest for alle Chelsea-spillerne. Anføreren John Terry spillede nemlig sin sidste kamp, og han har endegyldigt annonceret, at han ikke fortsætter i klubben efter sommerferien. Efter 22 år i klubben sagde Terry i dag farvel til publikummet, der altid vil huske ham som ‘Captain, Leader Legend’ og man kan i sandhed sige, at englænderen de sidste par år, har været en levende legende i Chelsea.