Chelsea er lige nu inde i en turbulent periode. Inden mandagens aften-kamp mod West Bromwich havde London-klubben tabt to kampe i træk i Premier League – begge med tre mål. Og nederlagene var ikke mod topklubberne, nej Watford havde slået Antonio Contes mandskab med 4-1 og Bournemouth kunne juble efter en 3-0-sejr over sidste sæsons engelske mestre.

Efter de to nederlag har rygterne om at træner Antonio Conte måske snart ville være fortid i Chelsea, været overalt, men den italienske træner har selv afvist dem og derfor var aftenens kamp mod nedrykningstruede West Bromwich Albion altafgørende for bestyrelsens tillid til ham. Og det startede så fint med en Eden Hazard-scoring. Oplægget kom fra Oliver Giroud – nyindkøbet fra rivalerne fra Arsenal, der er gået direkte ind i startopstillingen på grund af dårlig form og manglende mål for angriber Alvaro Morata, der er startet inde i de fleste Premier League-kamp indtil nu.

I anden halvleg scorede Victor Moses til 2-0 og siden var det igen Hazards tur til at sikre tre point til The Blues, som Chelsea også kaldes. Med to mål og flotte driblinger var kampens højdepunkt helt sikkert belgieren Eden Hazard, men udover ham sprang også nyindkøbet Oliver Giroud i øjnene. Lige fra første fløjt var han energisk og temperementsfuld og så vandt han rent faktisk hovedstødsdueller mod WBA’s midtstoppere, som blandt andet var den tidligere Manchester United-spiller Johnny Evans.

Chelsea slog i løbet af kampen flere lange bolde op mod Giroud og da han så vandt duellerne og fik flækket bloden videre eller headet den ud til en modspiller, var det tydeligt at se, at de offensive Chelsea-spillere som Hazard, Pedro og Fabregas ikke vidste, hvad de skulle gøre. De har i flere sæsoner ikke spillet med en angriber, der kan vinde de svære hovedstødsdueller, men Chelsea har altså nu Giroud.

Derfor må tipboldene op til Giroud være et nyt våben for Conte og hans drenge – noget, som hvis de lærer at udnytte det – og løbe de rigtige steder hen – kan vinde mange fodboldkampe på.