Barcelona er i gang med at forlænge kontrakter med spillere, hvis aftale med klubben snart udløber, men takket være Financial Fair Play-restraktionerne kan det være, at Messi ikke bliver i sin elskede barndomsklub for evigt. 

Af David Paris 

Den catalanske storklub, Barcelona, vil ikke forlænge med deres stjernespiller Lionel Messi for en hver pris. Barca, som klubben også bare bliver kaldt, ser ud til at skulle finde andre måder at overbevise Lionel Messi om at blive i klubben end ved at give ham lønforhøjelse for det har de simpelthen ikke råd til.

Ifølge den spanske avis AS tjener den argentinske landsholdsspiller £800,000 om ugen, hvilket svarer til i omegnen af 6,7 millioner kroner. Det tal har Barca altså ikke råd til at øge og Messi skal nu tage stilling til om han alligevel vil skrive under på en kontraktforlængelse, når hans nuværende aftale med klubben udløber om godt halvandet år.

BARCELONA, SPAIN - FEBRUARY 03:  Lionel Messi of Barcelona walks on the pitch during the Copa del Rey Semi Final, first leg match between FC Barcelona and Valencia CF at Nou Camp on February 03, 2016 in Barcelona, Spain.  (Photo by Manuel Queimadelos Alonso/Getty Images)

Barcelona-ledelsen har allerede forlænget med vigtige spillere som Neymar, Javier Mascherano og Sergio Busquets, men takket være FIFAs  Financial Fair Play-restriktioner bliver det altså et problem at give Messi mere i løn.

Barcelonas præsident, Josep Maria Bartomeu, siger dette om kontraktforhandlinger med spillere i klubben: “Vi kan ikke forlænge uanset pris. Vi prøver at tilfredsstille spilleren, men tænker også samtidig på bæredygtighed. Vi er lidt over 65 procent i forhold til spillerlønninger. som anbefales, og derfor vil det være en dum idé at give hovedløse summer i spillerlønninger.

Vi har ikke ubegrænsede midler.”

Den femdobbelte Ballon D’or-vinder, Messi, er ikke umiddelbart typen, der lader penge være grunden til uenigheder og derfor er fans og ledelse heller ikke bekymrede for, at Messi måske ikke er i klubben om halvandet år. Dette skriver det engelske medie Goal. 

Derudover forventes det også, at angriberen Luis Suarez forlænger med klubben. Dog er intet officielt endnu.