I aften møder Juventus eller ‘Den Gamle Dame’, som klubben også bliver kaldt, Sevilla i Champions League-gruppespillet, hvilket er en kamp som de papiret skal vinde. Forud for denne kamp kom Juventus’ kaptajnen, Gianluigi Buffon med en noget chokerende udmelding.

37-årige Buffon er ifølge ham selv ikke for gammel til et par år mere i international topfodbold. Dette sagde den italienske landsholdmålmand på et pressemøde tidligere i dag og åbnede samtidig op for et klubskifte til England.

Jeg vil elske at spille i Premier League. Jeg tror, jeg stadig har omkring to og et halvt år tilbage på toppen. Der kan stadig være en mulighed, sagde Buffon.

Buffon siger altså med andre ord, at han godt kunne tænke sig at prøve kræfter med hvad eksperter kalder verdens hårdeste liga, nemlig Premier League. Det er da heller ikke underligt at målmanden vil prøve en anden liga, for han har, gennem hele sin karriere, spillet i Seria A, først for Parma, hvor det blev til 168 kampe, og herefter Juventus, som han har spillet for siden, med godt 400 kampe tilfølge.

Hvor passer han ind henne?

Men hvilke klubber vil egentlig have Buffon, for har topklubberne ikke allerede deres verdensklassemålmænd?

Chelsea er godt dækket ind på målmandsposten med Thibaut Courtois and Asmir Begovic, mens de Røde Djævle råder over David De Gea, Victor Valdes og Sergio Romero. Den blå den af Manchester har landsholdsmålmand Joe Hart og Nordlondon-klubben, Arsenal bruger eminente Petr Cech.

Den mest sandsynlige klub, der overhovedet overvejer Buffon-handlen, er nok Merseyside-klubben Liverpool, som lige nu kun har Simon Mignolet på målmandsposten, der decideret kan gøre sig i Premier League. Spørgsmålet er så om Buffon vil til en topklub, der “kun” klarer sig middelmådigt og som knap nok er sikret en Champions League-plads?