På trods af sejren i pokalfinalen mod Frankfurt, har ledelsen i Dortmund valgt at fyre træner Thomas Tuchel efter en meget svær sæson, der har været præget af ekstremt mange skader. 

Af: KRISTIAN SKOVBY

På trods af, at Thomas Tuchel førte Dortmund til deres første pokal i fem år, er han tirsdag blevet fyret af Dortmund. Det er deres første trofæ siden de sidst vandt DFB Pokalen og Bundesliga titlen under Jürgen Klopp i 2012. Det menes, at Tuchel og ejeren, har haft interne strider.

(Photo by Christof Koepsel/Bongarts/Getty Images)

Tuchel, der i de seneste par måneder, har været kædet sammen med et Arsenal-job efter, at der er opstået tvivl om Arsene Wengers fremtid, kom til Dortmund, som Jurgen Klopps aftager i sæsonen 2015/16. Den 43-årige bragte et nyt og friskt syn på fodbold, med meget sjov og offensiv fodbold som sin hovedide.

Dortmund sluttede som nummer to i Tuchels første sæson, med hele 78 point, den bedste total en klub på anden pladsen nogensinde har haft i Bundesligahistorien. De sluttede uden et trofæ efter at tabe den Tyske Pokal til rivalerne Bayern Munchen i en straffesparkskonkurrence.

Denne sæson sluttede de 18 point efter mestrene fra Bayern og på en tredjeplads efter Leipzig, der sluttede på andenpladsen.

Tuchel bekræftede nyheden på twitter her til morgen om, at han har mistet sit job. Han sagde: “Jeg er taknemmelig for to smukke, eventyrlige og spændende år. Ærgeligt, at det ikke fortsætter”

“Tak til fansene, til holdet, til trænerstaben og alle, der har støttet os. Ønsker BVB alt det bedste. TT.”