De fleste ligaer er sluttet, priserne er uddelt og mestrene er fundet. De fleste spillere er stadig i deres klub, men er nu i gang med at gøre sig klar til sommerens store fodboldfest: VM i Rusland. 

De fleste bruttotrupper forud for slutrunden er allerede blevet fundet, mens enkelte afsluttende trupper er blevet bestemt. Helt det er dog ikke sket i den belgiske landsholdslejr, hvor man har udtaget 28 mand til landet midlertidige trup forud for VM-slutrunden om bare nogle få uger.

Det mest sensationelle med den udtalelse er dog, at Roberto Martinez, der er landstræner, ikke har udtaget Radja Nainggolan til den næsten 30-mand store trup, selvom han har spillet en fantastisk sæson for italienske AS Roma.

Den 30-årige spiller har været en nøglefigur  for det belgiske landshold i de seneste par år, men har på det seneste haft svært ved at finde sig til rette under den nye træner Roberto Martinez.

 

Han var nemlig heller ikke med i begyndelsen af sæsonen, da landsholdet blev udtaget to gange. Flere medier skrev dengang om, at hans meget aggressive udseende og udstråling var årsagen til han ikke kom med.

 (Photo by Giuseppe Bellini/Getty Images)

Martinez insisterede dog på, at hans beslutning intet havde med det at gøre. Det var mere taktisk.
Dog indkaldte Martinez midtbanespiller til venskabskampe mod Mexico og Japan i November, og faktisk spillede han også mod Saudi Arabien i marts.

De fleste havde dog regnet med, at Nainggolan ville være med i nationens afsluttende udtagelse, hvorfor mange fans nok er en smule skuffede lige nu.

“For det første ved vi alle sammen, at Radja er en topspiller – det kan man ikke sætte spørgsmålstegn ved. Det er en tatiske beslutning. I de sidste par år har holdet arbejdet på en offensiv måde, på en meget specifik måde. Vi ved alle, at han har en vigtig rolle for Roma på klubplan, men jeg tror ikke vi kan give ham den rolle på landsholdet. ” slog træneren fast på en pressekonference.