Manchester Uniteds offensive stjerne Henrik Mkhitaryan er blevet skadet i en landsholdskamp for Armenien. Dette er et kæmpe tab for klubben, der skal spille Manchester-derby om 10 dage.

Af David Paris

Der er med god grund, at trænerne i klubben ikke er verdens største tilhænger af landsholdsfodbold midt i sæsonen. Og det var nok også med rystende hænder, at Manchester United-træneren Jose Mourinho sendte Henrik Mkhitaryan til landsholdskamp for Armenien i går.

Det værst tænkelige scenarie for Mourinho og resten af mandskabet, at Mkhitaryen blev skadet, blev nemlig til virkelig i Armeniens landskamp mod Tjekkiet i går. Kampen endte 3-0 til Tjekkiet, og den offensive midtbanespiller måtte, efter 28 minutter, udgå med en skade.

Den største frygt er naturligvis, at den 27-årige fodboldspiller ikke når at blive klar rivalkampen mod Manchester City om 10 dage.

Derudover må landstræneren Varuzhan Sukiasyan sidde med en tom fornemmelse; holdet skal nemlig møde Danmark på søndag i en kvalifikationskamp om at komme med til VM om lidt under to år, og det er langt fra sikkert at Mkhitaryan bliver klar til den kamp.

Til forskel fra Armeniens træner, ser det noget anderledes ud for Mourinho på Old Trafford, der har flere spillere at vælge i mellem, såfremt Mkhitaryan forbliver skadet. Den bænkede Juan Mata ville blive lykkelig for endelig at spille sin favoritplads som central offensiv midtbanespiller, Rooney kan også klare positionen og hvis det går helt galt kan Ander Herrara også bruges.