Ifølge flere medier herunder det engelske Goal.com kunne den nuværende Everton-spiller Wayne Rooney forlade Premier League til sommer efter kun en sæson på Goodison Park. Han skulle eftersigende sidde i forhandlinger med en større MLS-klub i disse dage. Flere eksperter og rapportere erfarer dog, at dette måske ikke bliver en realitet, fordi der uenigheder om det økonomiske aspekt af salget.

Wayne Rooney kom til Everton fra Manchester United i sommer efter mere et årti som The Red Devils foretrukne angriber. Dermed vendte han tilbage til barndomsklubben – det var nemlig i Everton, at den engelske landsholdsspiller i sin tid startede karrieren. Af den grund var der også store forventinger til ham, da sæsonen gik i gang og Rooney skulle til at bevise sig værd.

(Photo: Getty Images)

Men Everton-mandskabet underpæsterede stort set hele sæsonen – kun her i de seneste 5-10 kamp og med ansættelsen af Sam Allardyce som træner, at Merseyside-klubben har fået styr på tingene. De ender formentlig i den øverste halvdel af Premier League. Godkendt, men så heller ikke mere for en klub, der inden sæsonstart havde ambitioner om at spille med om de europæiske pladser.

32-årige Rooney kan nu være på vej til MLS i USA, eftersom DC United kunne være interesseret i at tilknytte den falmende stjerne. Såfremt han skifter til MLS, bliver han den næste i rækken af aldrende tidligere topspillere, der skifter til den bedste amerikanske liga. Senest har Zlatan Ibrahimovic skrevet under på en kontrakt med LA Galaxy.

Steven Gerrard, Giovinco og David Beckham er alle spillere, der også har gjort sig i den bedste amerikanske række.

Ifølge flere kilder skulle Rooney i Everton lige nu tjene omkring 600.000 kroner om ugen – men den skulle DC United kunne matche -og måske endda forhøje. Forhindringer ligger dog i overgangssummen som klubben skulle betale til Everton for at få ham til at forlade England.