Foto: Catherine Ivill - AMA/Getty Images

Foto: Catherine Ivill – AMA/Getty Images

Barcelona er efter sigende på udkig efter forstærkninger til defensiven. I det øjemed har man kig på serbiske Branislav Ivanovic, der til daglig spiller for Chelsea.

Af Emil Plovgaard

Ivanovic har dog mistet sin faste plads i startopstillingen hos Chelsea under den nye manager, Antonio Conte.

Chelsea-veteranens kontrakt udløber til sommer, og rygterne svirrer i øjeblikket, om den serbiske landsholdsspiller vil forlade Stamford Bridge til sommer.

Ifølge Goal vil Barcelona forsøge at lokke ham til Camp Nou, når transfervinduet genåbner efter nytår.

Barcelona er som vanligt i fuld flor i offensiven, men det defensive har knebet en del i denne sæson, hvor man har lukket en del mål ind.

Man er mislykket med at hente en erstatning for Dani Alves, der i sommers skiftede til januar. Ydermere missede man chancen for at skrive kontrakt med Hector Bellerin, der for nylig forlængede sin kontrakt med Arsenal.

Sergi Roberto er blevet tvunget til at udfylde hullet på back-positionen, på trods af, at hans vanlige position er at finde på den centrale midtbane, mens Aleix Vidal fortsat er ude i kulden.

Barcelona mener, at Ivanovic’ erfaring kan vise sig værdifuld i kampen om de store titler i denne sæson.

Ivanovic er kampdygtig i Champions League, hvor han fortsat må registreres grundet Chelseas skuffende 10. plads i sidste sæson.

Hvis det mislykkes at hente Ivanovic – hvad så?

Goal mener at vide, at hvis en aftale med Ivanovic ikke kan lade sig gøre, er der andre emner i kikkerten, såsom Juventus’ Stephan Lichtsteiner og Shakhtar Donetsk’ Darijo Srna.

Ivanovic har været hos Chelsea siden ankomsten fra Lokomotiv Moskva i 2008. Han er i øjeblikket den spiller, der har brugt tredje længst tid i klubben efter henholdsvis John Terry og John Obi Mikel.

Den serbiske landsholdsspiller er fra januar fri til at aftale kontrakter med andre klubber på grund af Bosman-reglen.