En noget chokerende nyhed har netop ramt den internationale fodboldverden. Evertons nyindkøb Wayne Rooney har netop annonceret, at at han stopper på det engelske landshold, men den engelske angriber fortsætter dog i sin nye klub lidt endnu…

Af David Paris 

Den tidligere Manchester United-spiller Wayne Rooney har netop offentliggjort, at han har spillet sidste kampe for det engelske landshold. I alt er det blevet til 53 mål i 119 kampe. Meddelsen kommer i forlængelse af, at den nuværende engelske landsholdstræner Gareth Southgate udtog ham til landskamepen mod Malta og Slovakiet om et par uger.

Det fik altså den i dag 31-årige Rooney til at sige stop og dermed er det slut for en æra for fodboldspilleren. Han spillede tre VM-slutrunder med landsholdet, men vandt aldrig en medalje. Dog er der mange fans, der betragter ham som en af de bedste spillere i nyere tid. Til tider par han også anførerbindet.

Han sige selv følgende om situationen:

“Det var fantastisk, at Gareth Southgate ringede til mig i denne uge for at fortælle mig, at han ville have mig tilbage på England-holdet for de kommende kampe. Jeg satte pris på det.

“Men jeg har allerede tænkt mig og hårdt og grundigt om, og jeg fortalte Gareth, at jeg nu havde besluttet at gå på pension for international fodbold. Det er en rigtig hård beslutning, og jeg har diskuteret med mig familie, min manager hos Everton og dem, der er tættest på mig.

“At spille for England har altid været specielt for mig. Hver gang jeg blev valgt som spiller eller kaptajn, var det et rigtigt privilegium, og jeg takker alle, der hjalp mig. Men jeg tror nu, at det er på tide at takke af.”