Den tidligere Barcelona-spiller vil, når  den aktive fodboldkarriere slutter, være træner for sin tidligere klub FC Barcelona. Han kan dog ikke sige noget om hvornår… 

Af David Paris 

Xavi har indrømmet, at han går rundt med store drømme om en dag at blive træner for sin tidligere klub Barcelona. Han fastslår samtidigt, at han ikke er i søgelyset som den nuværende Barcelona-træner Luis Enriques afløser når denne sæson er slut.

Netop Luis Enrique offentliggjorde sidste uge, at han uanset hvad stopper som træner til sommer efter tre år i manager-sæddet hos den catalanske storklub. Derudover fortæller han, at Xavi sagtens kunne være en kvalificeret mand til at overtage hans job.

(Photo by Miquel Llop/NurPhoto via Getty Images)

“At blive Barcelona-træner er min drøm. Og jeg er i gang med at gøre det til en egentlig plan. Jeg er i gang med at uddanne mig som træner og skal have taget mine trænerkurser,” fortæller Xavi til avisen Le Parisien. 

“Der er en hel del ting at lære, når det handler om at håndtere 25 spillere i et omklædsningsrum og det samme med lægerne og de andre omkring et professionelt fodboldhold.”

37-årige Xavi, der i dag spiller for klubben Al Sadd fra Qatar, ser altså ud til blive træner for Barcelona på et tidspunkt, men spørgsmålet er om den spanske klub vil have en total urutineret og uprøvet træner som Xavi. I sin tid i klubben var han anfører og klubbens darling, men det er altså ikke ensbetydende med en garanteret plads som træner.

“At erstatte Enrique næste sæson er nærmest umuligt. Jeg skal stadig bestå mine eksamener. Jeg tænker stadig som en fodboldspiller og jeg skal lige lære, og vænne mig til, at tænke som træneren for holdet. Næsten sæson er min sidste som spiller og så må vi se, hvad der sker,” slutter Xavi.