Yaya Toure er ikke skiftet klub i dette tranfervindue og spiller derfor stadig for Manchester City, men det ser ikke ud til at han kommer til at få meget spilletid. Manager Pep Guardiola har nemlig ikke inkluderet ham i klubben Champions League-trup. 

Af David Paris 

Den ivorianske midtbanespiller Yaya Toure er blevet udeladt af Manchester Citys manager, Pep Guardiola i klubbens Champions League-trup, og det betyder at han ikke kommer til at spille europæisk i denne sæson.

Den i dag 33-årige centrale midtbanespiller har tidligere arbejdet sammen med Pep Guardiola da de begge to var i Barcelona. Dengang startede han sjældent inde, spilletiden var sparsom og han var bare generelt ikke en af den tidligere Bayern Münchens træners favoritter.

Træneren har allerede sat sit præg på klubben ved blandt andet at udleje store profiler som Joe Hart, Samir Nasri, Wilfried Bony og Eliaquim Mangala, og samtidig købe målmanden Claudio Bravo, Ilkay Gundogan fra Borussia Dortmund og John Stones til forsvaret.

På trods af dette, valgte Yaya Toure, der har en bror med fornavnet Kolo i Premier League-klubben Liverpool, at blive i ‘den blå del af Manchester’. I de tre første kampe har han endnu ikke fået spilletid.

Dog spillede han 90 minutter i returopgøret mod Steaua Bucharest i Champions League-kvalifikationen, som City vandt, men Premier League-fodbold bliver det nok til så meget af.

Kigger man et par sæsoner tilbage, var Toure en af de bærende kræfter på mandskabet, der både i 2012 og 2014 vandt det engelske mesterskab. Underligt nok, synes Guardiola, at hans kvaliteter ikke er lige så gode som de var en gang, og han er derfor oftest placeret på bænken eller udeladt af truppen.