Paulinhos første ophold i Europa var ikke nogen lykkelig succes. Den nuværende FC Barcelona-spiller havde det svært, og brasilianeren overvejede på et tidspunkt at stoppe sin fodboldkarriere.

BELO HORIZONTE, BRAZIL – NOVEMBER 10: Paulinho of Brazil laments lost a goal during a match between Brazil and Argentina as part of 2018 FIFA World Cup Russia Qualifier at Mineirao stadium on November 10, 2016 in Belo Horizonte, Brazil. (Photo by Buda Mendes/Getty Images)

af: Emil Plovgaard

Da Paulinho i 2006 skiftede til europæisk fodbold, blev han købt af den litauiske klub FC Vilnius. Fansene behandlede ham dog ikke særlig pænt, fortæller han i et interview med FC Barcelonas TV-kanal.

– Da jeg første gang kom til Europa, kunne jeg ikke tro mine egne øjne. Der blev slynget racistisk tilråb mod mig, både fra mit eget hold og modstanderens fans. Det var en meget ubehagelig oplevelse.

– Det gør mig ked af det, at racisme stadig eksisterer den dag i dag.

– I 2008 vendte jeg til Brasilien efter et ophold i Polen, og der fortalte jeg min familie og mine venner, at jeg ikke ønskede at fortsætte med at spille fodbold.

– Jeg ønskede ikke, at det jeg var udsat for (i både Litauen og Polen, red.) skulle ske igen.

– Jeg havde 2-3 uger, hvor jeg ikke lavede noget, og efter et par samtaler med sportsdirektøren i klubben, kom jeg tilbage igen.

– Jeg startede helt forfra i 4. division. Jeg havde ikke på det vildeste, dengang tilbage i 2008, forestillet mig, at jeg en dag skulle tørne ud for Barca.

Paulinho blev købt fri af sin kontrakt med den kinesiske klub, Guangzhou Evergrande, for 40 millioner tidligere denne uge. Skiftet har kastet en del kritiske røster af sig, primært fra FC Barcelona-fans, der ikke forstår, hvad den brasilianske midtbanespiller skal i klubben.

Den catalanske klub fik den værst tænkelige start på sæsonen, da de to gange tabte El Clasico (rivalopgøret mod Real Madrid, red.) i den spanske Super Cup, der er en slags optakt til La Liga-sæsonen, der starter denne weekend. Klubben måtte lide nederlag på 3-1 og 2-0, og endte altså derfor med at tabe samlet 5-1 til Zinedine Zidane og Real Madrid.

Du kan se videoen, hvor Paulinho åbner op, herunder.

Rørende interview med Paulinho: