Af Anders Lang Jensen

Diego Costa er en frontfigur hos engelske Chelsea, og med sin attitude og målfarlighed har han en stor andel i det netop vundne mesterskab for Antonio Contes mesterhold.

Men eventyret om samarbejdet med London-klubben kan snart være afsluttet med et sommertransfervindue, der af mange forventes at blive tidspunktet, hvor den spanske Chelsea-angriber endegyldigt siger farvel til Chelsea.

Det kinesiske marked lurer i kulissen, og grundet det økonomiske aspekt har rygterne i lang tid talt for et skifte til det stenrige østen for den aggressive Chelsea-bomber. Men nu melder en række engelske medier, at en italiensk gigant kommer ind i billedet i jagten på Diego Costa.

AC Milan har nemlig forhørt sig på Chelsea-angriberen. Det skriver Daily Star. Klubben fra Milano er overtaget af stenrige kinesiske ejere, og har dermed voldsomt mange penge mellem hænderne på transfermarkedet. Klubben hungrer efter at komme tilbage på den europæiske fodboldscene, og her skal der handles nye stjerner ind til denne målsætning.

Efter mange sæsoner udenfor italiensk topfodbold jagter holdet på San Siro nu bedre resultater, og de nye kinesiske ejere planlægger en travl sommer med flere navne på vej ind til truppen. Det er den italienske journalist Emanuele Giulianelli, der skriver det på sin Twitter-profil.

”Milan har spurgt Chelsea omkring Diego Costa”, skriver fodboldjournalisten.

Photo by Catherine Ivill – AMA/Getty Images

Det bliver dog en svær opgave for AC Milan at tiltrække den spanske angriber, efter han flere gange har sagt at han er glad i Chelsea, og at den eneste klub han kunne vende tilbage til, er spanske Atletico Madrid.

Kinesiske Tianjin Quanjian lurer dog på Costa, og senest i januars transfervindue forhandlede den kinesiske klub med fanfavoritten hos Chelsea. Men handlen røg på gulvet, og dermed fortsatte Costa i Chelsea sæsonen ud.