Christian Eriksen

Christian Eriksen er en dansk fodboldspiller, der har haft succes for Tottenham og Ajax Amsterdam. Han er en af danmarks bedste fodboldspillere og en nøglespiller på det danske landshold.

Fulde Navn: Christian Dannemann Eriksen

Klub: Christian Eriksen spiller for Tottenham i den engelske Premier League.

Løn: Eriksen tjener  667.500 kroner om ugen frem til 2020. Hans tidligere ugeløn hos Tottenham var 284.000 om ugen (frem til efteråret 2016).

Land: Danmark.

Født: Eriksen er født og opvokset midt i Danmark, i den lille hyggelige fynske by, som har hele to broer, Middelfart. Eriksen blev født den 14. februar 1992.

Højde: Christian Eriksen er 1,82 meter høj, hvilket er meget tæt på den gennemsnitlige højde for mænd i Danmark (1,81 meter).

Vægt: Ved den seneste vægtmåling vejede Eriksen omtrent 71 kilo. Det giver en BMI på 21,43, hvilket tilkendegiver, at Eriksen tilhører den lette garde.

Position: I Tottenham og på det danske landshold bruges han primært i rollen som offensiv midtbanespiller. Han fungerer særligt godt, når han er det dirigerende bindeled mellem den øvrige midtbane og angrebet. Han laver mange målgivende oplæg og scorer også tit selv. Eriksen er typen der kan afgøre en kamp. Tidligere landstræner, Morten Olsen, havde ofte svært ved at sætte Eriksens evner i scene, og han skuffede ofte på landsholdet i Olsens regeringstid.

Christian Eriksen fejrer scoring

Christian Eriksen fra Tottenham Hotspur (Photo by Julian Finney/Getty Images)

Christian Eriksen – Klubhistorie:

Christian Eriksen startede som en helt lille dreng med at spille for MG&BK (Middelfart Gymnastik & Boldklub). Evnerne vakte hurtigt opsigt rundt omkring hos øboerne, som havde svært ved at forstå, at den nuværende Tottenham-spiller formåede at løbe banen rundt flere gange, mens han samtidig sørgede for både mål og assists. Interessen blev ikke mindre, efterhånden som årene gik. Fyens helt dominerende fodboldklub, Odense Boldklub, stod klar med en kontrakt til Christian Eriksen, da han som 13-årig var stjerne på Middelfarts græsplæner. Det blev dog aldrig til førsteholdsdebut for den fynske Superliga-klub. Dertil var færdighederne og kundskaben simpelthen for store.

Ajax

Han var tre år var på ungdomskontrakt hos OB, før Ajax tilbød en kontrakt fra deres berømte ungdomsakademi. Ajax er kendt for  deres evner til at udvikle især tekniske spillere, og Eriksen tøvede ikke med at takke ja til tilbuddet fra Ajax om en karriere i det hollandske som ganske ung.

Tottenham

Efter et par gode præstationer og i alt fem år hos Ajax Amsterdam, opdagede Tottenham, at Eriksen havde vokset sig for god til den bedste hollandske række, Æresdivisionen. I 2013 skiftede Middelfart-drengen til en af de største klubber i England, Tottenham Hotspur, og her er han stadigvæk.

Christian Eriksens Idol:

I 2015 kom det frem, at Christian Eriksens idol er Frisparkskongen Andrea Pirlo i følge artikel i Tipsbladet. Der er dog også mange, som ser op til fynboen. Blandt andet den 14-årige Wilhelm, som i november 2017 fik muligheden for at møde sit idol. Udlandet har også fået øje på ham og han rygtes ofte til storklubber som Barcelona eller Real Madrid. Vide med højdepunkter:

Tidlige liv: Christian Eriksen er født og opvokset i Fyns fjerdestørste by, Middelfart. Christian Eriksen har gået på Lillebæltskolen, som han også tildeler en del af skylden for sin fodboldopdragelse. I november 2017 besluttede Tottenham-spilleren sig for at give lidt tilbage til skolen og lokalsamfundet. Således blev ”Cruyff Court” i slutningen af 2017 en realitet, til stor glæde og gavn for Middelfarts unge befolkning.

Privatliv: Christian Eriksen danner par med Sabrina Kvist Jensen. I december kunne BT erfare, at de to skal være forældre til en baby, som kommer til verden i 2018. Eriksen værner om sit privatliv og er sladdermæssigt lidt kedelig.

Statistik: I løbet af sin tid i Tottenham har han indtil videre scoret 37 mål i 157 kampe. Det er blevet til 88 sejre med Spurs og 33 nederlag. Under sin tid i London-klubben har han også leveret 44 assists.

Bedste resultater: Da Christian Eriksen tilbage i 2010 kun var 18 år gammel, men blomstrede i stor stil for Ajax Amsterdam, udtalte han til UEFAs hjemmeside, at 2-0-sejren over AC Milan på San Siro var hans hidtidige højdepunkt i karrieren. Der er dog sket rigtig meget siden dengang, og der er mange højdepunkter at vælge fra. I november 2017 var han blandt andet med til at sikre det danske landshold kvalifikation til VM-slutrunden i Rusland, da man sammenlagt slog Irland ud med 5-1, takket være en forrygende indsats fra landsholdet i kampen i Dublin. Eriksen skal dog også tilskrives sin del af æren med sine stadigt forbedrende præstationer igennem kvalifikationsturneringen.

Christian Eriksens Landsholdskarriere:

Christians talent var åbenlyst lige fra tiden som miniputspiller, og han har optrådt på en række forskellige ungdomslandshold. I 2007 fik han debut på Danmarks U17-landshold, hvor han bidrog med ni mål i 27 kampe. I alt fik han en halv snes kampe på U18, U19 og U21, inden han blev indlemmet i Morten Olsens landsholdstrup i 2010. Her er det sidenhen blevet til 75 kampe og 21 mål – en statistik, der løbende vil blive forbedret. Christian har rigtig gode chancer for at slå rekorden på 129 landskampe, som indehaves af Peter Schmeichel.

Christian Eriksen

DUBLIN, DANMARK – NOVEMBER 14 2018: Christian Eriksen fejrer det tredje mål i kampen, som kvalificerede Danmark til VM. Kampen blev spillet i Dublin og irerne fik tæsk 5-1!

Fremtid: Der florerer – noget, som ikke er unaturligt med Christians talent – rygter om et skifte til FC Barcelona. Det har der sådan set gjort lige siden tiden i Ajax. Catalanernes køb af Coutinho i vinterpausen 2017-2018 kan dog have bristet Eriksens Barca-drømme. Det lader også til, at Eriksen føler sig tilpas i London og Tottenham, så hvorfor skifte?

Kendetegn: Christian er karakteriseret ved sin lidt beskedne stil, som gør ham til et umiddelbart sympatisk menneske og samtidig er han fair spiller. En spiller, man, også uden rød-hvide briller på, kun kan ønske al mulig held og lykke på sin vej. Han har ikke nykker og er næsten for almindelig – nogen ville sige kedelig – uden for banen.