Arsenal har ikke købt en angriber endnu til at supplere Oliver Giroud, og det kan give unge Chuba Akpom chancen på førsteholdet. Vi vurderer chancerne for et gennembrud på den helt store scene for den 20-årige angriber. 

Af David Paris 

Chuba Akpom har spillet i Arsenal siden han var seks år gammel, hvilket giver ham et helt unikt forhold til London-klubben, som han fik debut for i 2013, som 17-årig. Han er en af de spillere, der er vokset fra barn til voksen i Arsenal, bogstavelig talt, og netop af den grund, håber mange fans på et fremtidigt gennembrud.

Den i dag 20-årige angriber har spillet på samtlige ungdomshold og fik allerede debut for U-18-holdet, da han var 15 år gammel. I håbet om spilletid og et gennembrud har Akpom, siden 2014, været udlejet til en række klubber, herunder Brentford, Coventry, Nottingham Forest og senest Hull City.

Netop Hull City, hvor han har tilbragt hele den netop færdigspillede sæson, har givet ham skubbet i den rigtige retning; han scorede to mål i sine første to kampe, efterfulgt at sit første professionelle hattrick i FA Cuppen mod Bury. Imponerende nok sluttede Akpoms første hele professionelle sæson i England med oprykning og en landsholdsudtagelse til Englands U-21-hold.

Hull City-manger Steve Bruce har sagt om ham: “Han kommer til at blive rigtig rigtig god. Han har stadig meget af lære. Han skal huske at holde fødderne på jorden og arbejde hårdt.”

Hvad er chancerne for et eventuelt gennembrud i denne sæson?

I skrivend stund er den franske angriber Oliver Giroud det klare førstevalg til manager Arsene Wengers angriberplads, men om ikke længe kunne navnet Akpom sagtens være et fast del af de startende 11 spillere på The Gunners-mandskabet. Førnævnte Giroud støder senere til Arsenal pre-season-forberedelse, på grund af sommerens EM-slutrunde og det giver Akpom en væsentlig fordel.

Arsenal forward Chuba Akpom (R) celebrates after scoring a goal against the MLS All-Stars during an MLS All-Star match at Avaya Stadium in San Jose, California on July 28, 2016. / AFP PHOTO / JOSH EDELSON

Allerede nu har Akpom startet inde i flere af Arsenals træningskampe og under træningsturneringen i USA, nettede han to gange. Manager Arsene Wenger har flere gange fortalt, at han er imponeret af den Newham-fødte fodboldspiller, og flere medier har nævnt ham som en joker i den franske managers trup.

Wengers søgen efter en verdensklasse angriber til at aflaste Giroud, har endnu ikke resulteret i et køb, og måske bliver det overhovedet ikke til noget, akkurat som det var tilfældet sidste sommer. Først forsøgte man med Jaime Vardy, der afviste og i stedet forlængede med Leicester City. Dernæst bød man på den franske angriber Alexandre Lacazette, men hans klub, Lyon, har i sinde at forlænge kontrakten og give en lønforhøjelse til Ligue 1-topscoreren.

På trods af kun i alt 28 minutters Premier League-fodbold for Arsenal, ser mulighederne bedre og bedre ud i forhold til en startplads for Akpom, når den nye sæson skydes i gang mod Liverpool d. 14 august.

Football - England v Mexico - Under 20 International Friendly - The Hive, Barnet - 25/3/15 England's Chuba Akpom celebrates during the penalty shoot out Action Images via Reuters / Andrew Couldridge Livepic EDITORIAL USE ONLY.

Baseret på Arsenal træningskampe kommer Akpom heller ikke til at få konkurrence fra klubbens andre angribere; Joel Campbell er mere wing end angriber, og Yaya Sanogo har eftersigende fået at vide, at han skal udlejes til en mindre klub. Derudover ser Theo Walcott ikke godt ud på banen, og ingen ved om han er blevet sin skade helt kvit.

Såfremt Akpom, der har repræsenteret England på samtlige landshold med undtagelse af A-landsholdet, mangler motivation og gejst, kan han blot kigge på sin kammerat Alex Iwobi, der også kommer fra London-klubbens akademi.

Iwobi fik sit gennembrud i sidste sæson, og har siden fået fast spilletid i både Premier League og Champions League. Den nigerianske fodboldspiller har etableret sig som en af de hotteste navne på transfermarkedet for unge talenter, og medier og fans forventer store ting af den centrale midtbanespiller de næste par år.

Akpoms baggrund er den samme som Iwobis, og faktisk kan man argumentere for, at Akpom lige nu har bedre mulighed for at slå igennem, end Iwobi havde, hvis man spoler tiden et års tid tilbage. Så hvad grunden til, at Akpoms gennembrud ikke kan blive en realitet?

LONDON, ENGLAND - APRIL 21: Arsene Wenger manager of Arsenal looks on during the Barclays Premier League match between Arsenal and West Bromwich Albion at the Emirates Stadium on April 21, 2016 in London, England. (Photo by Clive Rose/Getty Images)

Den efterhånden halvgamle manager Arsene Wenger er kendt for at give sine unge spillere chancen på førsteholdet, og efter bare én dårlig kampe, smider han dem ikke bare på porten, hvilket giver Akpom flere muligheder for at etablere sig.

Uanset hvem han vælger til at være holdets spydsspids den 14. august, går Akpom en spændende fremtid i møde, og vi glæder os til at følge ham fremadrettet.