Pep Guardiola og resten af Manchester City har ikke helt den sæson de havde håbet på. Nu er Guardiola endnu tættere på at skrive under med højt profileret midterforsvarer fra samme række. 

AF KRISTIAN PARIS 

Southampton står over for en stor udfordring, hvis de ønsker at beholde og stadig have gavn deres midterforsvarer Virgal van Dijk, der står til at forlade klubben inden næste sommertransfervindue er ovre.

Selvom en langtidsskade har holdt ham ude i store dele af anden halvdel af sæsonen, er den hollandske landsholdsspiller alligevel et godt eksempel for alle midterforsvarer i ligaen.

Den tidligere Celtic spiller har formået at vinde både Southamptons fans, men også andre, mere profilerede beundrere.  Fx har topmanagere som Arsene Wenger, Jürgen Klopp  og Antonio Conte, der alle er i Premier League, udtryk deres dybe beundring midterforsvaren.

Ifølge den britiske avis Manchester Evening News har City et virkeligt et forspring når det kommer til at skrive under med den hollandske forsvarer.

Southampton v Tottenham Hotspur - Premier League

Faktisk siges det, at den sydengelske forsvarer er en stor fan af Guardiolas taktiske evner – i sær forsvarssmæssigt. Guardiola deler strategi med van Dijk, der mener, at de mænd i firback kæden skal spille bolden op i stedet for at sparke langt eller overgive den til midtbanespillere.

Rygterne går på, at Southampton godt ved, at de ikke kan holde på hollænderen, og derfor er deres pris på omkring 500 millioner danske kroner. En pris, der overhovedet ikke burde skræmme hverken Manchester City eller Guardiola, der har handlet ind for langt større summer.

Muligheden for at samarbejde med den karismatiske spanske manager, skal angiveligt være  nok til at overtale den 25-årige hollænder til at skifte en top 10 placering ud med en top fire – i hvert fald som det ser ud nu.

Modsat er Premier League klubber som Liverpool, Arsenal og Manchester United også interesseret forsvarsspilleren.