Manchester City er lige nu sejrskurs. De ligner et rigtigt mesterskabshold – noget som ligaen også afspejler. Holdet fører den bedste engelske række i stor stil. Der er hele 11 point ned til rækkens nummer to som er bysbørnene fra Manchester United. 

AF KRISTIAN PARIS

Og i denne sæson er det ikke blot nyindkøbene som klubben har hentet i sommers, som har præsteret over evne. Manchester Citys midtbanespiller Fabian Delph er nemlig på vippen til at få tilbudt en kontrakt af Manchester City efter han har imponeret manager Pep Guardiola som venstre back i de seneste par uger. Det skriver the Daily Mirror.

Delph har spillet hele sin karriere som midtbanespiller, men efter sommerens venstre back indkøb Benjamin Mendy er blevet langtidsskadet, har den spanske manager set sig nødsaget til at bruge Delph på positionen.

 (Photo by Michael Steele/Getty Images)

Det største problem for Guardiola er dog Delphs lange skadeshistorik. Den 28-årige spiller har været skadet en masse gange i knæet, men nu kan det være, at Guardiola kan hjælpe spilleren med at holde en hel sæson.

Det forventes derfor, at Delph i løbet af et par uger blivet tilbudt en ny kontrakt – som symbol på hans gode præstationer, og at Guardiola satser på hjemlige spillere og ikke altid behøver at købe dyrt ind for at få succes.

– Siden august har vi været så glade for Delph og jeg beundrer den måde vi spiller på både med og uden bold. Tak til klubben for at give mig såg ode spillere til rådighed for mig; kæmpe tak. Vi er lige nu inde i en god stime og det skal bare fortsætte hele december måned, har Guardiola fortalt.

Delph optrådte seneste i Citys 4-1 sejr over Tottenham i weekenden, og næste kamp for den blå del af Manchester er i aften, når de møder Leicester i semifinalen i liga cuppen.