Manchester City har lige hentet en af verdens dyreste unge spillere, og nu er det kommet frem, at han var meget tæt på at droppe sporten til fordel for en anden boldsport – nemlig rugby. 

AF KRISTIAN PARIS

Der er tale om unge Aymeric Laporte, der i sine unge dage også var mere end god til  rugby. Men hans far, der spillede i 2. division i rugby i hjemlandet Frankrig opfordrede ham til at vælge en anden sport – og det blev så fodbold.

Laportes beslutning om at spille fodbold viste sig sidenhen at være rigtig. Han kom hurtigt til La Liga og Athletic Bilbao, og nu tjener han rigtig store penge i City som han kom til i sidste måned, januar.

-” Han syntes ikke jeg skulle spille rugby, fordi det er en meget hård sport for kroppen. Så jeg valgte at forfølge min kærlighed til fodbolden på min skole og resten er nu historie, ” har han forklaret i et interview med den britiske avis the Daily Mail.

den 23-årige forsvarsspiller har allerede imponeret på sit nye stadion, Etihad, hvor specielt hans tekniske færdigheder og hans professionelle tilgang er blevet bemærket.

-” Jeg synes selv, at jeg er en slags moderne forvarsspiller, frem for en, der er af en gamle skole. Jeg prøver hele tiden at udvikle mig selv, og sandheden er, at jeg elske at have bolden og spille den – i sær lange hårde afleveringer i luften.
Laporte var en del af den skuffende Manchester City hold, der desværre tabte til Wigan i FA Cuppen i sidste uge, men han forventes at starte dagens kamp mod Arsenal i the Carabao Cuppen.
-” Jeg har allerede lært en masse fra Guardiola. Han er virkelig en god lærer, og det hjælper, at der er mange andre på min egen alder.