Det er en af verdens mest prestigefyldte turneringer. Hvis ikke det er den mest prestigefyldte klubturnering i verden. Alle vil vinde den, men kun én klub kan vinde trofæet om året. 

AF KRISTIAN PARIS

Vi er ved at nærme os den sjove del af sæsonen. Det er blevet tid til kvartfinalen i verdens mest eftertragtede klubturnering (og nej det er Superligaen), og alle verdens storhold er med.

De fleste store traditionsfyldte fodboldnationer er med og repræsenteret i dette års udgave i CL-kvartfinalerne, der meget overraskende tæller hele to hold fra Premier League.

Det er ellers en liga, hvis hold har haft det meget svært i Europæisk topfodbold i det seneste år, med Chelsea som vinder i 2012 som den seneste triumf fra et britisk hold.

Hovedoverskriften for disse fire kvartfinaler må siges at være mellem Liverpool og Manchester City, der møder hinanden som var det en almindelig lørdag eftermiddag.

De andre engelske hold, der desværre ikke nåede så langt var Manchester United, der røg ud til Sevilla på hjemmebane, mens Tottenham blev overrasket af Juventus bundsolide defensiv og hurtige kontra-angreb. Sidst blev Chelsea kørt over af selveste Barcelona, og de er dermed også ude nu.

MANCHESTER, ENGLAND – DECEMBER 14: Josep Guardiola manager / head coach of Manchester City during the Premier League match between Manchester City and Watford at Etihad Stadium on December 14, 2016 in Manchester, England. (Photo by Robbie Jay Barratt – AMA/Getty Images)

Real Madrid kan blive den første klub til at vinde CL tre år i træk siden Bayern München gjorde det i 1970’erne, hvis de vinder i år. De møder Juventus i en gentagelse af sidste års finale i selv samme turnering.

Barcelona får en lidt lettere modstander, idet de tager i mod Roma fra den italienske hovedstad, men føromtalte tyskere står overfor selveste Sevilla, der lige har slået rutinerede Mourinho ud.

Således ser 2017/18 UEFA Champions League Kvartfinaler ud: 

Barcelona vs Roma

Sevilla vs Bayern Munich

Juventus vs Real Madrid

Liverpool vs Manchester City