Sæsonen er i gang og det betyder, at de største europæiske hold allerede har spillet de første par kampe. Det betyder også, at vi allerede nu ved, hvilke hold, der har gjort et godt stykke arbejde på transfermarkedet og hvilke, der måske burde hente forstærkninger. Og så er det jo godt, at transfervinduet ikke er lukket endnu. Der er nemlig stadig mulighed for at forstærke klubbernes nuværende trupper, i håb om at forbedre sidste sæsons resultater. 

af David Paris

Watford har hentet den tidligere Manchester United-spiller Tom Cleverley fra Everton og mange har undret sig over netop over det skifte. Men den engelske landsholdspiller forklarer, hvorfor netop skiftet Watford – for anden gang – har været den bedste beslutning nogensinde.

Det skriver det engelske medie The Telegraph i hvert fald.

Tilbage i 2009 blev Cleverley udlejet til Watford i Championsship og blev senere kåret til Årets spiller i klubben. Han siger:

“Jeg kunne godt lide det her og har gode minder.Den sæson gav mig en kick-start i senior fodbold, men det har naturligvis ændret sig meget. Dengang var det en mid-table Championship-klub, og nu er det en ambitiøs Premier League-klub. Så det føles meget anderledes; ikke kun personalet men mentaliteten også. 

Det tog ikke meget for at overbevise mig om at skifte. Det hele skete inden for to, tre timer og jeg fortalte min kæreste, at jeg pakker rejser til Hertfordshire den aften. Det var hurtigt. Men hun var ok med det, hun er en elskling. Men hun ved også, at når jeg spiller kampe regelmæssigt, er jeg meget gladere.”

Årsagen til skiftet er nemlig manglende regelmæssig spilletid:

“Jeg vil bare spille. Jeg vil spille i Premier League, den bedste liga. Og der er ikke noget som at have den 90 minutters højintensitet fodbold og så vinde. 

“Træning seks dage om ugen og ikke at have det kick af en lørdag med kamp, det er virkelig, virkelig hårdt. Hvis du har trænet godt, og du har ingen chance for at komme ind i holdet- det er frustrerende. Heldigvis har jeg ikke haft mange måneder af det i min karriere, men i slutningen af Everton var det lidt sådan.”